Kinderkleding en speelgoedbeurs Hoogland 

Voormalige bibliotheek, Engweg 9, Zaterdag 7 oktober 10.30-14.00 uur.

De inschrijfavond is inmiddels voorbij. Er zijn nog tafels/plekken beschikbaar.

Mocht u uw kinderkleding en/of speelgoed toch nog willen verkopen, dan heeft u nog één mogelijkheid om u in te schrijven.

Op WOENSDAGAVOND 4 OKTOBER kunt u tussen 19.00 -20.00 uur langskomen op de Ambachtlaan 59 te Hoogland.

Graag via E-mail : kledingbeurshoogland@outlook.com even doorgeven of u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken.

Na betaling krijgt u direct uw inschrijfbewijs mee.

Huur van een tafel  €10,00

Plek met zelf meegebrachte tafel( max. 2 m)  €7,50

Vriendelijke groet,

Het beursteam

Feestelijke opening Bectro NIKA Gymnastics Center

 

Het weekend van 7 en 8 oktober is een feestelijk weekend voor jong en oud bij NIKA Hoogland.

Op 7 oktober opent turn- en trampolinevereniging NIKA Hoogland haar eigen trainingscentrum aan de Bunschotenstraat 23 in Hoogland.  Wethouder Buijtelaar zal samen met voorzitter Gert Boeve en met hoofdsponsor Bectro Installatietechniek de hal openen om 14.00 uur. Iedereen is welkom!

 

7 oktober

Naast de opening op 7 oktober worden er demo’s gegeven en kan jong en oud komen meedoen tijdens de instuif turnen en trampolinespringen. Zo heeft iedereen de kans krijgen om het centrum te zien en te proeven van de sportmogelijkheden. Daarnaast zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Een feest voor iedereen. De middag begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.  

 

8 oktober

Op 8 oktober kan jong en oud komen genieten van een bijzondere Golf en Turn middag tussen 14.00 en 17.00 uur voor 2 euro p.p. NIKA Hoogland heeft haar plek gevonden in de voorste hal van Golfclub Hoogland. Daarom slaan beide organisaties de handen ineen en maken van 8 oktober een feestelijke kennismakingsdag van beide sporten voor jong en oud. Er is een instuif turnen en trampoline en er worden golfclinics gegeven.  Daarnaast zijn er leuke kleine activiteiten voor jong en oud.

 

Open huis

Wil je graag een hele les mee komen doen? Iedereen is van harte welkom om tijdens 2 weken OPEN HUIS te komen proeven van de verschillende lessen die gegeven worden! Het open huis voor turnen vindt de laatste 2 weken van september plaats. Het open huis voor trampoline in de 1e 2 weken van oktober. Meld je hiervoor aan via www.NIKA-hoogland.nl.

IMG-20170817-WA0004.jpg

Gratis proefles op Tennis Club Hoogland

Zoek je een nieuwe sport? Misschien is tennis wel iets voor jou! Of zoek je een gezellige club waar je de sport weer op kunt pakken? Kom dan op 2 of 3 oktober 2017 naar de informatie-avond voor nieuwe leden vanaf 18 jr. Je krijgt een gratis proefles en informatie over Tennis Club Hoogland. Maar wij vertellen je ook hoe het zit met lessen en het benodigde materiaal.

  • Waar: Tennis Club Hoogland, Sportlaan 32 in Hoogland
  • Ontvangst: 20:00 uur met een kopje koffie
  • Daarna 45 minuten les
  • Ter afsluiting meer informatie onder het genot van een drankje.

Heb je interesse? Meld je dan per mail aan: ledenadmin@tennisclubhoogland.nl

 

Wij heten je van harte welkom en maken je wegwijs in de wereld van de tennissport!

Shantykoor in Concordia

Op vrijdag 13 oktober  geeft  Shantykoor Ahoy  haar jaarconcert in

Concordia, Kerkstraat 3 in Hoogland.  

Shantykoor Ahoy zingt liedjes die te maken hebben met zeevaart en water. Het thema van het concert  is “Ahoy in de wereld”

Een gezellige avond met bekende meezingers, die u zeker niet mag missen. De zaal gaat open om 19.30 uur, het concert zal aanvangen 20.00 uur.

Entreeprijs: € 10,- p.p. incl. 1 consumptie 

Zie ook onze website: wwwshantykoorahoy.nl

 

Voorverkoop kaarten:

-Ria van der Kaden, 06-406 024 12 of e-mail amkaden@casema.nl

-Thera van der Mast, 06- 509 810 56

-Anny van Dijk, 033-432 4814

-Gall & Gall, Hoogland

-Ook verkoop aan de zaal.

Coelhorst Art Event 2017

Folder_Coelhorst_Art_2017_03.jpg

Tijdens de tweede editie van het Coelhorst Art Event dat plaats zal vinden op 23 en 24 september, kunt u genieten van kunst in een prachtige groene omgeving. Aan het Event op landgoed Coelhorst doen tien kunstenaars mee, nationaal en internationaal. Kunst in verschillende disciplines zoals: brons, keramiek, schilderijen en prachtige bloemarrangementen. De kunst zal binnen en buiten tentoongesteld worden. U kunt de kunstenaars ontmoeten bij hun werk.  Daarnaast kan de bezoeker genieten van muziek, een wijnproeverij en een terras met koffie, thee, muffins en cake.

De entree is gratis.

U bent van harte welkom!

“Hand-werk gaat weer van hand tot hand op het platteland!”

 Voor de elfde keer organiseren wij met vele vrijwillige medewerkers het Handwerkfestijn.

De gehele opbrengst gaat naar het Bestemmingsfonds genezing diabetes type 1 van het Diabetes Fonds. Diabetes type 1 is een chronische ziekte die helaas vooral jonge kinderen overkomt. Wij hebben met z’n allen inmiddels al ruim € 90.000,= kunnen bijdragen aan het wetenschappelijk onderzoek!

Inmiddels staan er al ruim 750 gevulde dozen in de opslag bij Pot Verhuizingen. Zij waren ook dit jaar weer een van onze sponsoren.

Ook dit jaar hopen wij weer veel creatievelingen te ontmoeten op

vrijdag 22 september en zaterdag 23 september van 10:00 tot 17:00 uur.

Locatie: Harco Hoveniers, Hogebrinkerweg 50, 3871 KN Hoevelaken.

Wij hebben al vele schenkingen mogen ontvangen zowel nieuwe als antiquarische. Ook tijdens het Handwerkfestijn kunnen nog schenkingen worden afgegeven.

Voor schappelijke prijzen zijn er materialen te koop voor diverse technieken. Materialen zijn gesorteerd en worden overzichtelijk gepresenteerd.

Bijv. lappen (borduur)stof, allerlei garens, handwerkboeken, kralen, knopen, fournituren, tijdschriften, borduurwerk, haak/breinaalden, kantklosjes, frivolite spoeltjes, magazine’s Handwerken Zonder Grenzen vanaf nr. 1, naaimachine’s, kantkloswerk, quilt materialen, bandjes en kantjes, (zijde)verf, ponsen, diverse soorten papier, handvaardigheidmaterialen.

Het is teveel om op te noemen. En ................ het past net (niet) in de 6 partytenten

(van 4 x 8 m. per stuk).

Voor de creatievelingen die nieuwe creaties willen maken maar ook voor de verzamelaars is er genoeg te kiezen!

Tevens is er: demonstratie van handwerktechnieken, tentoonstelling van twee kunstenaars en workshop en verkoop van Bloemwerk.

Sloop on Tour is aanwezig voor de catering met hun keuken op wielen.

 

Entree is gratis en alles is rolstoeltoegankelijk. Pinnen is helaas niet mogelijk.

 

De meest recente informatie over het Handwerkfestijn vindt u op:

www.diabeatit.nl/handwerkfestijn2017 en

www.facebook.com/HandwerkfestijnvoorhetDiabetesFonds

Voor vragen, schenkingen, sponsoring en inschrijven voor de nieuwsbrief kunt u altijd

contact opnemen met de organisator:

Marja Leijtens – Smit Roeters, Zandkamp 237, 3828 GP Hoogland, Tel.: 033-4808826

Email: marjaleijtens@kpnplanet.nl

Van 14 t/m 25 september is zij uitsluitend bereikbaar op tel. 06-23738152 

 

 

 

 

 

Dorpsfeest in aanbouw

DSC00400.jpg

Al weer menig vrijwilliger aan het werk bij het opbouwen van het Dorpsfeest Hoogland. Maar ook de tentbouwer doet zijn werk. Mooi plaatje van Peter Kok.

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt  collectanten

Beweeg mee tegen spierziekten

 

Van 10 tot en met 16 september 2017 is de jaarlijkse collecte van het Prinses Beatrix Spierfonds. In deze week zetten vrijwilligers door heel Nederland zich in voor de strijd tegen spierziekten. Het Prinses Beatrix Spierfonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Samen maken we wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten mogelijk. Het fonds zoekt hiervoor in Hoogland en Amersfoort nog tientallen extra collectanten.

 

“Met de opbrengst van de collecte kunnen we een behandeling voor spierziekten dichterbij brengen. Voor één spierziekte hebben we een levensreddend medicijn gevonden en voor een aantal andere staan we aan de vooravond van een doorbraak. Collecteren duurt gemiddeld maar 2 uur per jaar en samen kunnen we het verschil maken voor mensen met een spierziekte,” aldus  Paul Korting, collectevrijwilliger bij het fonds.

 

Spierziekten tasten je hele leven aan

Spieren zitten overal in je lichaam. Je gebruikt ze voor alles: lopen, lachen, zoenen, ademen. Eén op de tachtig mensen in Nederland heeft een spierziekte. De meeste spierziekten zijn progressief en een groot deel van de patiënten komt op jonge leeftijd in een rolstoel terecht. Sommige spierziekten zijn dodelijk, sommige erfelijk, en allemaal hebben ze een verlammend effect op de spieren en dus op het hele lichaam. Een ziekte die de spieren aantast, tast het hele lichaam aan en daarmee het hele leven van een persoon en het leven van de mensen om die persoon heen.

 

“Een levensreddend medicijn, technologie die de kwaliteit van leven verhoogt, hoop voor ouders en een beetje meer begrip in het dagelijkse leven, daar doen we het voor. En met uw hulp kunnen we dat blijven doen. Zo komen we samen een stapje dichterbij ons doel: alle spierziekten de wereld uit!”

 

Zonder collectanten, stopt de beweging. Beweegt u mee tegen spierziekten?

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Paul Korting via 033-4802937, p.korting@hetnet.nl  of www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/collecte

Kleurrijke expositie in de Pastorie

ellennijland.jpg
roodijzervis.jpg

Van 1 augustus tot 1 oktober exposeren Ellen Nijland en Gerda van de Brug hun werk in de Pastorie van de Sint Martinuskerk in Hoogland. Gerda laat keramische vissen zien en Ellen schilderijen met acrylverf.

Ellen Nijland- van Dijen is geboren in Amersfoort. Zij begon haar creatieve leven op de modevakschool. Naast het werken met stoffen maakte zij in die tijd ook hoeden, sieraden en ging zij zijde beschilderen. Zo heeft zij voordat zij uitkwam bij haar passie, namelijk het schilderen met acrylverf, alle hoeken van haar creatieve talent verkent.  Figuratief/abstract schilderen boeit haar enorm. Het goed kijken naar lijnenspel, kleur, compositie en structuur blijft een plezierige uitdaging.

Gerda van de Brug is geboren in Hooglanderveen in een groot creatief gezin. Tegenwoordig woont zij met haar gezin in Spijk, een klein dorpje nabij Gorinchem. Na een verkenning van verschillende kunstvormen verloor zij haar hart aan de klei. Door lessen te volgen bij Erik du Chatelier en keramiste Geri Graveland leerde ze boetseren en werken op de draaischijf. Gerda heeft zich vooral toegelegd op het thema vissen. Vissen inspireren haar door de contrasten, ritme, kleur, licht en donker, ruw en glad. De onderwaterwereld is voor haar een bron van inspiratie. Dit brengt ze in haar werk tot uitdrukking.

U bent van harte welkom om de expositie te komen bekijken. De gastvrouwen zijn aanwezig van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00uur. Het adres is Kerklaan 22 te Hoogland. 033-4801223

 

Kraailandhof ontvangt Keurmerk Veilig Ondernemen

IMG_5773.jpg
IMG_5780.jpg

 

Dinsdag 18 juli jl. heeft het winkelcentrum Kraailandhof in Hoogland, een jaar nadat de intentieverklaring werd getekend, het Keurmerk Veilig ondernemen ontvangen uit handen van Amersfoort Wethouder Tigelaar en teamchef politie Dhr Becker.

Dit “ Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)” is een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen, die gericht zijn op het vergroten van de veiligheid in winkelgebieden of bedrijventerreinen. Het CCV ( centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) is de beheerder van dit certificatieschema.

Op het Kraailandhof wordt heel nauw samengewerkt door o.a. gemeente, wijkopzichter, Politie, Brandweer en jongerenwerker. Er zijn afspraken gemaakt omtrent inrichting, verlichting, en onderhoud van het winkelcentrum en er worden voor de winkeliers informatie bijeenkomsten gehouden en trainingen gegeven om met agressief gedrag om te gaan en winkeldiefstal en tegen te gaan. Het Keurmerk is een continu proces waarbij partijen regelmatig om de tafel zitten en afspraken worden gewaarborgd en knelpunten opgelost worden.

Naast het keurmerk werken de winkeliers ook op ander gebied samen aan veiligheid. Afgelopen jaar is het SODA gezamenlijk uitgerold. SODA staat voor Service Organisatie Directe Aansprakelijkheid. In samenwerking met de politie kan de winkelier bij diefstal heel gemakkelijk de schade, tijd die men kwijt is aan de aangifte, verhalen op de winkeldief. Daarnaast kan men door recent geplaatste buren alarmsysteem met alarmknoppen elkaar snel bereiken bij onveilige situaties.

 

Dat de activiteiten en inspanningen van winkeliers, gemeente en hulpdiensten niet onopgemerkt is gebleven blijkt wel uit het feit dat onlangs het Winkelcentrum Kraailandhof genomineerd voor de wel-zo-veilig award en is doorgedrongen tot een van de drie winkelcentra die meedingen om deze award.

Volgend weekend: JOHO Land

JOHO Land wordt het gezelligste festivalweekend tussen de weilanden van Hoogland met een heerlijke mix van muziek, theater, humor, feest en gekte. Hét festival waar jong en oud nog samen feest viert. In het weekend van 30 juni en 1 & 2 juli organiseert JOHO (van oudsher KPJ en tot voor kort Jong Hoogland) JOHO Land. Dit ter ere van het 50-jarig jubileum van JOHO. 

JOHO Land biedt gezelligheid en gastvrijheid en dat allemaal georganiseerd door 100% vrijwilligers die er een groot feest van willen maken. 

Wat kan je verwachten op JOHO Land?

Vier podia met meer dan 30 bands, Dj's en artiesten en de meest uiteenlopende muziekstijlen, zoals onder andere pop, rock, reggae, house en Nederlandstalig. 

Natuurlijk is er ook gedacht aan theater, ruimte voor de creatieve geest en de innerlijke mens.

 

Tickets zijn te koop via www.joho-land.nl, hier lees je ook meer over het festival zelf, of bij Bruna Kraailandhof 15 in Hoogland.

 

Welke artiesten komen er?

Mental Theo // Henk Dissel // Popgunnn // Weekend Warriors // Vangrail // Def Rhymz // Vinzzent // John West // Trafassi // Remy Branta // Boomshakalak Soundsystem // De Flamingo's // DJ Micha // Violet Kruger // Sammy Sticks // Joshua Serra // Jeroen Post // DJ Maurice // Feest DJ Jesse // #OJKBB (Ouwe Jongens Krentenbrood) // Snollebollekes // DJ Maarten // Barry Badpak // Ritn Ditn // Soca Boys // Foute Flugel Festijn // De Woudrukkers // Rob Ronalds // en nog vele anderen!

 

Een weekend om nooit te vergeten, dus jong én oud zorg dat je erbij bent!

Tuinconcert Zangstudio Annemiek Maissan

Op zondag 2 juli 2017 opent Zangstudio Annemiek Maissan om 14.15 u. de hekken van de tuin van Park Schoonoord 14 te Hoogland voor het jaarlijkse tuinconcert, dat begint om 14.30 u.

Ongeveer de helft van de 50 leerlingen van  Zangstudio Annemiek Maissan heeft een lied uitgekozen, dat ze die middag zullen uitvoeren voor een hopelijk groot publiek.

De tuin wordt omgetoverd tot concertruimte met een podium en voldoende ruimte voor 100 tot 200 gasten. In tegenstelling tot andere jaren,  zorgen wij voor stoelen en hoeven deze dus niet te worden meegebracht.

 Er zijn heel veel vrolijke up tempo nummers te beluisteren. Maar ook hoort u een paar bloedstollend mooie ballads. Er treden solisten op maar er zijn ook duo's, een trio,  een kwartet en natuurlijk een spetterend koorstuk.

Zoals gezegd starten we om 14.30 u. Er is een pauze van ongeveer 15.45-16.30 u. Daarna begint het tweede deel van het concert, dat weer geheel andere nummers zal bevatten.

De begeleiding is in handen van de ZAM huisband die al jaren zorg draagt voor solide ondersteuning van de zangers. Harrie Herfst is de bandleider en pianist. Verder bestaat de band uit: Sander Borghuis, gitaar; Peter Meeuwissen, basgitaar en Mark van der Meulen, drums.

 

Na 24 juni kosten de kaartjes resp. € 7,50 en € 4,00.

Het toegangsbewijs is tevens consumptiebon.

Meer informatie en het bestellen van kaarten via onze website:

www.annemiekmaissan.nl/tuinconcert-2017/

Muziek en goochelen bij Struinen in de tuinen

Op zondag 2 juli a.s. kan ook Hoogland zich weer opmaken voor een nieuwe editie van Struinen in de Tuinen. Je wordt o.a. verrast door een lokaal talent in de pastorietuin:  Hortus Martinicus van de geloofsgemeenschap Sint Martinus. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er een tweetal optredens te zien van Michael van Straelen en me het duo MIKA. Dit duo bestaat uit Michel ter Horst en Karin Plokkaar.

Laat je gek maken

Michael van Straelen is zestien jaar oud en hij zit in vier vwo. Naast zijn school doet hij aan close-up goochelen en hij vertelt daar het volgende over: "Ik ga voor een groep van zo'n tien tot vijftien mensen goochelen en ik gebruik daarvoor voornamelijk kaarten, maar ook andere kleine objecten zoals munten en elastiekjes gebruik ik wel eens." Hij heeft in 2013 voor het eerst meegedaan aan het Nederlands juniorenconcours goochelen, waar hij tweede werd. In 2014 heeft hij deze zelfs gewonnen. "En of dat nog niet genoeg was mocht ik begin dit jaar meedoen aan het Europese kampioenschap en hier haalde ik de vijfde plaats.", aldus Michael.  Een laatste quote van hem: "Je zult verrast worden door mijn trucs die ik in en rondom deze tuin laat zien. Dus Laat je gekmaken"

 

Van The Beatles tot U2 en van Adele tot Shocking Blue

Na het optreden is er een aansluiten optreden van het duo MIKA. Dit duo bestaat uit Michel ter Horst en Karin Plokkaar. Michel speelt gitaar en begeleidt Karin bij het zingen. Ze werken al geruime tijd samen. Ook in andere bands hebben ze hun muzikale sporen al verdiend. Michel en Karin hebben een klik en voelen elkaar goed aan. "Het enthousiasme spat er van af en dat geeft weer een positieve uitwerking op het publiek." aldus Karin. Het repertoire van dit duo is heel divers, van The Beatles tot U2 en van Adele tot Shocking Blue. Michel en Karin voelen elkaar feilloos aan en als je naar hun optreden komt kijken ga je opgewekt weer naar huis of naar een volgend optreden.

 

Kijk voor meer artiesten en tijdstippen op www.struinenindetuinen.nl/programma

 

MichelterHorstenKarinPlokkaar-6.jpg
michaelvanstraelen-1.jpg

Leerlingen Bieshaarschool worden kunstenaars

dsc06405.jpeg
uitlegWimdenHertog.jpeg

De afgelopen weken ontpopten alle leerlingen van Jenaplanschool De Bieshaar zich tot kunstenaar. Zij werkten weken aan bijzondere keramieken kunstwerken. Op 29 juni wordt een speciale kunsttentoonstelling op school geopend.

Midden in de hal van de Bieshaarschool zitten deze vrijdagmiddag de leerlingen van groep zeven heel geconcentreerd te schilderen. Met speciale pigmentverf zijn ze hun eigengemaakte keramieken kunstwerken aan het verven. De kinderen vertellen opgetogen wat ze ervan vinden: "Superleuk om te zien dat je van zo'n klomp klei een bijzonder monster kunt maken", zegt een achtstegroeper. "Ik ben nooit zo knutselig, maar dit vind ik echt mooi geworden", zegt een ander. 

Samen met kunstenaar en keramist Wim den Hertog hebben alle leerlingen 'van kleuter tot achtstegroeper'wekenlang gewerkt aan deze kunstwerken. Elke groep maakte een ander kunstwerk afgestemd op hun leeftijd. Zo maakten de kleuters tegels met vissen erop, verder werden er droomvogels, 'fantasto-saurussen' en mini-huisjes gemaakt. Na het kleien werden de kunstwerken geschilderd, geglazuurd en in een speciale oven gebakken. Kunstenaar Wim den Hertog: "Op basisscholen is steeds minder tijd en geld voor het maken van ruimtelijk werk als keramiek. Terwijl je juist ziet dat leerlingen helemaal opfleuren van zo'n project. Ik zie dat kinderen die wellicht cognitief minder sterk zijn, hierin boven zichzelf uitstijgen. Ze maken de prachtigste dingen en worden door hun klasgenoten bewonderd."

 

Het is bijzonder dat De Bieshaarschool dit mogelijk maakt voor alle leerlingen, vertelt de kunstenaar. "Het is een zeer arbeidsintensief project en het is best prijzig. Maar het levert zoveel op, voor de school en de kinderen zelf. Elk kind kan hier iets mee."

Jenaplanschool De Bieshaar onderscheidt zich met dit schoolbrede kunstproject van andere basisscholen. De gezamenlijkheid tussen alle groepen geeft goed de sfeer weer die de school wil uitstralen.

Op donderdagmiddag 29 juni worden alle kunstwerken aan ieder die wil tentoongesteld in school. Vanaf 14.00 is de kunst in de school te bewonderen. Kijk op www.bieshaarschool.nl voor meer informatie

Onthullen kombord en App 'Mijn Hoogland'

IMG_5455.jpg

Na een kort roffeltje onthulde voorzitter van de VDH, Yvonne van Norden, het nieuwe 'kombord' dat komende week op drie plekken in Hoogland zal worden geplaatst. Dit bord is ontwikkeld met sponsoring van de stichting Groos op Hoogland, als inlossing van de belofte iets met het 'welkom in Hoogland' te doen.

Daarna presenteerde Jan Bijvank van de VDH de nieuwe app 'Mijn Hoogland' In deze app voor smartphone op iOS en android kunt u zien wanneer er wat in ons dorp aan de hand is. Het is de bedoeling dat alle Hooglandse verenigingen er hun activiteiten op gaan vermelden.

IMG_5460.jpg
IMG_5461.jpg

De jaarlijkse Martinusdag

Op  zondag 25 juni a.s. organiseren we in de geloofsgemeenschap Sint Martinus de jaarlijkse Martinusdag. Om 09.30 uur starten we met een Woord- en Communieviering met als thema ‘Heb moed te ontmoeten’. Herkent u de gewoonte om in een groot gezelschap je aan te sluiten bij diegene die je goed kent, of denkt te kennen? Ontbreekt bij jou ook weleens de moed om lid te worden van een nieuwe sportclub, simpelweg om maar geen nieuwe mensen te hoeven tegenkomen?

Moed verzamelen om je te verbinden met de ander, daar staan we in deze viering bij stil.

Elles Blewanus en Bea van de Hoef zullen voorgaan in deze viering.

 

Een zeer bescheiden musje Een musje zal hierbij een geheel eigen plek innemen. Dit is een zeer bescheiden musje, dat hulp en moed nodig heeft om meer zichtbaar te worden. Hierbij hebben we veel kinderen nodig om ons te helpen. Na de viering kunnen de kinderen deze vogel nog meer zichtbaar laten worden. Hoe … dat verklappen we nog niet.

 

Van jong tot oud; van harte welkom! Na afloop is er gelegenheid tot koffie/thee drinken in het parochiecentrum: “De Pastorie” en bij mooi gaan we natuurlijk de pastorietuin: “Hortus Martinicus” in.

Om ca.11.30 uur zal de voorzitter van de Locatieraad, Han van Schagen, een woordje tot ons richten en de diapresentatie starten met foto’s van vrijwilligers en betrokken parochianen.

Om 12.00 uur is er een drankje en gelegenheid om iets te eten.

Vanaf 13.00 uur is er onder muzikale begeleiding de gelegenheid elkaar nog beter te leren kennen.

Om 15.00 uur sluiten we de middag af.

Mussenmetrand.jpg

Mijlpaal voor NIKA

IMG-20170609-WA0014.jpg
20170609_171548.jpg

NIKA Hoogland tekent huurcontract eigen turn- en trampolinehal

 

De al 53 jaar actieve vereniging NIKA Hoogland tekende afgelopen vrijdag 9 juni het huurcontract voor een eigen turn- en trampolinehal bij de Golfclub Hoogland.

 De droom van een eigen turn- en trampolinehal wordt daarmee eindelijk werkelijkheid. De leden van de vereniging trainen momenteel in 3 verschillende gymlocaties in Hoogland, met verouderd materiaal en veel werk aan op- en afbouw tijdens elke training voor leiding. De droom voor een eigen hal ontstond dan ook al jaren geleden. Sinds 2016 werd de droom steeds meer een doel en na een gedegen zoektocht werd de juiste locatie gevonden; een nog leegstaande hal bij Golfclub Hoogland!

 

Eigenaar van de Golfclub, de heer Smink, en voorzitter van NIKA Hoogland, de heer Boeve, ondertekenden de samenwerking en daarmee het huurcontract vol trots onder toeziend oog van actieve leden en trainsters.  Door subsidie van Gemeente Amersfoort, sponsoring van Bectro Electrotechniek en inzet van Smink Vastgoed wordt de nieuwe hal gerealiseerd. De hal krijgt een vaste opstelling met veel nieuwe materialen voor selectie en recreatie en daarnaast zal er voldoende ruimte zijn voor flexibele indeling.

 

De vereniging verwacht eind augustus de hal te betrekken na een korte periode van verbouwen en inrichten.  Meer weten over de nieuwe hal, meedoen als vrijwilliger of sponsor, of meer weten over het turnen en trampolinespringen bij NIKA, kijk dan op  www.nika-hoogland.nl

De nieuwe papieren Hooglander ligt voor u klaar

Vanwege alle verse en belangrijke nieuws deze keer extra dik. De Hooglander vindt u bij de kappers, de tankstations, de supermarkten, Formido, Kok wooncenter, de Faam, Be Fit, Bruna en nog veel meer plekken!

Afscheid juf Diejo Timens

fotoDiejoreceptie.jpg

Dinsdag 23 mei 2017 was de dag dat juf Diejo Timens precies 40 jaar in dienst was op de Berkenschool. De collega’s hebben haar ’s morgens in het zonnetje gezet om dit heuglijke feit te vieren.

Juf Diejo heeft besloten dat ze van haar welverdiende vrije tijd gaat genieten en stopt aan het einde van dit schooljaar.

In al die 40 jaar heeft ze veel kleuters geholpen met hun werkjes, de veters, billen afvegen, de pengreep aanleren, de eerste letters lezen. Ze gaf ook Engels en deed nog veel meer om de kinderen een goede basis van hun schooltijd mee te geven.

Om al die oud-leerlingen en oud-collega’s een kans te geven haar hiervoor te bedanken of haar een hand te komen geven om afscheid te nemen, is er gelegenheid om naar de receptie te komen.

Deze wordt gehouden op vrijdag 23 juni a.s. van 16:00 uur – 17:30 uur in de onderbouwhal van de Berkenschool.

Juf Diejo vindt het leuk om zoveel mogelijk bekenden te ontmoeten. U bent van harte welkom allemaal.

We zullen juf Diejo na 40 jaar op ‘haar Berkenschool’ gaan missen.

Vragen? Stuur een mail naar l.vantklooster@pcboamersfoort.nl.

Aanwonenden in actie: Hamseweg 30 km/uur!

30km-2.jpg
30km-1.jpg

De Hamseweg is vanaf de rotonde Zevenhuizerstraat tot aan de Schothortsterlaan, al geruime tijd een officiële “30 km/uur-zone”. Toch wordt er nog erg hard en onverantwoord gereden, tot groot ongenoegen van de aanwonenden. Vaak gaat het nét goed, de aanwonenden vrezen voor het moment dat het eerste ernstige ongeluk zich voordoet.

 

Aanwonenden Annelies Nagel en Bettina Bierman voeren al geruime tijd actie om Gemeente, Politie en Syntus (voorheen Connexxion) te waarschuwen voor de vele onveilige situaties. De Hamseweg lijkt steeds drukker te worden terwijl er keihard wordt gereden. Fietsers worden op onverantwoorde wijze ingehaald door automobilisten die geen geduld opbrengen voor de colonnes scholieren die via de Hamseweg van en naar school fietsen.

 

Annelies Nagel: “De Hamseweg is levensgevaarlijk; er wordt te hard en onverantwoord gereden, ook bij het zebrapad waaraan wij dan toevallig zelf wonen. Al geruime tijd zijn we in contact met de Gemeente om ze wakker te schudden. Dat de Hamseweg een 30km-zone is, betekent niet dat het hier veilig is! De gemeente heeft als standpunt dat de inrichting van de huidige 30km-zone een afdoende maatregel is. De Politie geeft aan dat snelheids-handhaving geen prioriteit is; geen geld en onvoldoende personeel is het verhaal!”.

 

Beide dames rusten niet voordat de situatie veilig is; een aantal omwonenden heeft zich nu bij hen aangesloten om gezamenlijk een vuist te maken. Er werd een vergadering georganiseerd om acties vorm te geven; wijkagent Arie Spruijt was hierbij aanwezig. Contact met Veilig Verkeer Nederland heeft geleid tot spandoeken en stickers die de weggebruikers extra moeten attenderen op de 30km-zone. Bovendien hebben leden van het actiecomité op diverse plekken met een laser-gun officiële snelheidsmetingen gedaan. Alle informatie wordt verzameld en dient als onderbouwing om de Gemeente tot actie te manen.

 

Annelies Nagel: “Als de Hamseweg op de juiste manier als 30km-zone wordt ingericht, worden de mensen gedwongen zich aan de snelheid te houden. Dan hebben ze hopelijk geen zin meer om de Hamseweg als sluiproute te gebruiken; dan slaan we twee vliegen in één klap!” Aanwonenden van de Hamseweg en geïnteresseerden worden uitgenodigd zich nu aan te sluiten bij het actiecomité, via Annelies Nagel op wimenannelies@casema.nl

Nieuws van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland

Bestuursleden gezocht

De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH) heeft als doel het dorpse karakter van Hoogland te behouden en daarmee de sociale samenhang binnen ons dorp te bevorderen. Dat doen we door op een aantal terreinen actief te zijn: verkeer, wonen, ruimtelijke ordening, welzijn en duurzaamheid.

Het bestuur van de VDH zoekt op korte termijn uitbreiding/versterking van het bestuur om uitvoering te geven aan het jaarplan 2017.

Specifiek zoeken we een penningmeester die de betalingen doet en de inkomsten (lidmaatschapsgelden) boekt, de jaarrekening opstelt en een begroting opmaakt en deze na goedkeuring bewaakt.

Daarnaast zoeken we een bestuurslid die Communicatie en PR in zijn of haar portefeuille neemt. Hij of zij is verantwoordelijk voor de website (Wordpress) en voor de inzet van Sociale Media ( Facebook en Twitter). Daarnaast is het schrijven en redigeren van artikelen voor gedrukte - of digitale pers een taak van dit bestuurslid.

De VDH  verwelkomt graag nieuwe gezichten in het bestuur, mensen die affiniteit en binding hebben met Hoogland en zich daar voor in willen zetten.

Wie zich niet in bovenstaande functies herkent, maar wel als algemeen lid een bijdrage wil leveren aan het bestuur van de vereniging is vanzelfsprekend meer dan welkom om te reageren.

Reacties graag naar : info@dorpsbelangenhoogland.nl We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

---------------

Netwerkborrel voor professionals en vrijwilligers op het gebied van Welzijn

Op 22 juni a.s. organiseert de commissie Welzijn van de VDH een netwerkborrel voor professionals én vrijwilligers die actief zijn op het gebied van Welzijnswerk in Hoogland. De Commissie Welzijn probeert constant in contact te zijn met alle belanghebbenden op het gebied van welzijn in Hoogland. Zij wil de Hooglanders geen plan opleggen maar juist in gesprek met alle Hooglandse belanghebbenden een plan maken en uitvoeren. Om die reden organiseert de commissie verschillende activiteiten waaronder deze netwerkborrel. Daarnaast willen zij een start maken met het opzetten van een buurtvrijwilligers-netwerk en horen graag of er geïnteresseerde vrijwilligers zijn die hier onderdeel van uit willen maken.

Tijdens deze bijeenkomst wil de commissie graag onze visie en onze plannen presenteren. Ze zijn erg benieuwd naar uw mening daarover en hoort ook graag wat uw eigen ideeën zijn. Daarnaast is dit een goede gelegenheid om kennis met elkaar te maken. Er is namelijk een grote hoeveelheid betrokkenen (zowel professionals als vrijwilligers en bewoners) bij het welzijnswerk in Hoogland.

U bent van harte welkom op 22 juni om 20.00 uur in Dorpshuis De Neng.

 

Lancering nieuwe website Hooglandswelzijn.nl

Tijdens de netwerkborrel op 22 juni a.s. zal een nieuwe website – onderdeel van de VDH – het licht doen zien. De commissie Welzijn van de VDH heeft tal van informatie verzameld en dat op een overzichtelijke manier in een website ondergebracht. Door simpel te zoeken op rubrieken of op trefwoorden kan je vinden wat voor welzijnsvoorzieningen er in ons dorp of zo nodig in Amersfoort zijn. Op dit moment is de site gericht op ouderen, in de nabije toekomst zal ook informatie voor alle doelgroepen beschikbaar komen. Daarmee heeft Hoogland een nieuwe digitale sociale kaart!

---------------

Mijn Hoogland

Wil je ook op de hoogte gehouden worden wat er in Hoogland te doen is? En op welke datum? Dat kan! Door de App  “Mijn Hoogland” te downloaden blijft je op de hoogte van wat er in ons dorp speelt.  De App “Mijn Hoogland” is bijna klaar. Tal van verenigingen en organisaties hebben al hun gegevens, hun activiteiten in de app gestopt. Beging juni zal de app beschikbaar zijn in de appstore en bij Google Play. Houd onze website of Twitterberichten in de gaten wanneer je de app kunt downloaden. De App is mede mogelijk gemaakt door subsidie van indebuuurt033.

 

#OmaTeddy winnaar facebook-actie Kreijne en De Kastanjeboom

kastanjeboommoederdagpakketuitreiking-7.jpg
kastanjeboommoederdagpakket-7.jpg

De tankstations van Kreijne en De Kastanjeboom stelden via een facebookactie een prachtig Moederdagpakket twv € 61,50 beschikbaar. Familie Voskuilen uit Hoogland heeft alles op alles gezet om het overheerlijke Moederdagpakket voor hun oma te winnen. Alle kleinkinderen, neven, nichten, ooms en tantes werden opgetrommeld om onder de noemer #omateddy op hun oma te stemmen. Oma Teddy werd daardoor de glansrijke winnaar van het Moederdagpakket! Afgelopen weekend kwam de hele familie samen met Oma Teddy naar Peut Kreijne waar zij, volledig verrast, het pakket overhandigd kreeg. Als dat geen sterke Hooglandse familieband is! Geniet van al het lekkers Oma Teddy!

 

Sinds vorige jaar zomer kunt u bij Esso Kreijne en bij Peut Kreijne in Hoogland prachtige cadeau-pakketten vinden samengesteld door Landwinkel & Schenkerij De Kastanjeboom. Een pakket vol ambachtelijk gemaakte producten. Rosan Kreijne vertelt dat ze met deze samenwerking meer aandacht wilt krijgen voor lokale ondernemers en ambachtelijke producten. 'Wij werken in onze volledig vernieuwde Bakery aan de Bunschoterstraat met verse producten. Alle broodjes, salades en smoothies worden met veel aandacht vers gemaakt. De producten en cadeau-pakketten bij de Kastanjeboom zijn met dezelfde aandacht geproduceerd en samengesteld.

Naast de cadeau-pakketten is bij Esso Kreijne ook de verse boerenmelk van De Kastanjeboom te koop. Marijke van Middelaar van de Kastanjeboom: "Naast onze Landwinkel, hebben wij ook een zuivelatelier waar wij de boerenmelk verwerken. Elke week zuivelen wij melk voor consumptie en maken wij Scoontjes-room, dutch clotted cream, een unieke zuiveldelicatesse heerlijk met scones bij de high tea!"

Onze koeien weiden achter de boerderij in de polder van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. Elke week wordt de Bakery voorzien van deze melk, verser kan niet!

Sinds april 2016 is aan de Bunschoterstraat het zelfbedachte concept Bakery Bun gestart. Kreijne wil hiermee haar huidige doelgroep verrassen en natuurlijk nieuwe klanten aantrekken. In de grote open keuken worden broodjes vers en á la minute gemaakt. Sinds kort is het assortiment ook uitgebreid met fruit- en groentesmoothies, salades en pasta's. Rosan: 'Wij bieden veel gezonde producten aan, maar ook de warme snacks zijn nog aanwezig hoor! Zoals verse friet, hamburgers en kroketten. Maar, ook het balletje gehakt ontbreekt bij ons niet!'

Peutergym bij NIKA

IMG_5190.jpg

NIKA Hoogland is de turn- en trampolinevereniging van Hoogland en Amersfoort waar iedereen welkom is.  Voor recreatief gymmen, turnen, trampolinespringen maar ook dames gym. Daarnaast wordt er getraind door selectiegroepen. De aller kleinsten zijn ook van harte welkom, en sinds kort heeft NIKA een groter aanbod voor peuters en kleuters.

 

Door de grote vraag naar peuter- en kleutergym zijn er nieuwe lessen gestart. Op woensdagen en donderdag kunnen de kinderen komen gymmen van 15.00-16.00 uur en van 16.00-17.00 uur in De Neng Hoogland.  Spelenderwijs komen de kinderen in contact met de gymsport.

 

Een keer meedoen met een proefles, of je aanmelden? Neem dan contact op via ledenadministratie@nika-hoogland.nl. Wilt u meer informatie over turnen en trampoline springen, neem dan eens een kijkje op de website: www.nika-hoogland.nl

Tafeltennistalent in Hoogland

Op zondag 7 mei Anouk van den Boom 3e geworden op het Nederlands Kampioenschap tafeltennis voor de jeugd, in de categorie meisjes pupillen.

Een hele knappe prestatie gezien het feit dat ze de wedstrijden moest spelen tegen meisjes die een jaar ouder waren en waar ze nog niet eerder van had gewonnen. Nog niet eerder heeft een speler / speelster van Hoogland dit ooit weten te bereiken.

Op de site van TTV Hoogland staat het volgende artikel: http://ttvhoogland.nl/onze-anouk-is-derde-van-nederland/

Dat het ook in de tafeltenniswereld opvalt; zie de volgende site:

http://tafeltennis.nu/index.php/nieuws/binnenland/kampioenschappen/4814-nk-titel-meisjes-pupillen-opgeeist-door-anna-peters

Exclusieve wandeling over landgoed Coelhorst

Op vrijdag 9 juni organiseert Natuurmonumenten om 19:00 uur een exclusieve wandeling over landgoed Coelhorst. Dit gebied is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Tijdens de wandelexcursies van Natuurmonumenten kunt u toch genieten van dit mooie natuurgebied.

Kijk door een andere bril

Onder begeleiding van een gids ontdekt u de mooiste plekjes van het landgoed en hoort u bijzondere verhalen. Waarom is het landschap zoals het is? Waarom staan hier van die grote bomen en is het verderop helemaal kaal? De gids laat u tijdens deze interactieve wandelexcursie van 2,5 uur op een andere manier naar landschap kijken. Hij neemt u mee naar de mooiste plekjes van het landgoed en vertelt bijzondere verhalen. De wandeling is ongeveer 3,5 kilometer lang en is geschikt voor iedereen.

Ontdek en beleef landgoed Coelhorst

Coelhorst is een landgoed aan de rand van Amersfoort. Met andere natuurgebieden vormt Coelhorst een groen lint langs de Eem. Het landschap kenmerkt zich door oorspronkelijke hakhoutbosjes, houtwallen, akkers en graslanden. Natuurmonumenten onderhoudt het landgoed Coelhorst, in samenwerking met de boeren. De ree, bunzing, hermelijn, ijsvogel, buizerd en havik voelen zich thuis op Coelhorst. Ook de watervleermuis, dwergvleermuis en zangvogels als groenling en grauwe vliegenvanger leven in het gebied.

Aanmelden

Ga naar www.natuurmonumenten.nl/coelhorst voor meer informatie en om u aan te melden voor deze wandelexcursie. Deelname kost 5 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden van Natuurmonumenten.

Vrienden van Martinus

IMG_4996.jpg

Zondag 7 mei presenteerde zich de nieuwe stichting Vrienden van Martinus. Natuurlijk in de St Martinuskerk, waar het allemaal om begonnen is. De introductie van de stichting was al enige tijd in voorbereiding, maar nu is hij er dan. Met de vertoning van een zeer indrukwekkende documentaire over het Hooglandse gemeenschapsgevoel, waar de St Martinuskerk een behoorlijk zwaar onderdeel van uit maakt, vestigde de stichting zich vrijwel direct in de harten van de vele aanwezigen.

De St. Martinuskerk moet behouden worden voor het dorp, onafhankelijk of er al dan niet kerkgangers in zullen blijven komen, dat is de boodschap van de Vrienden van Martinus. Nieuwe en bestaande activiteiten in en om het kerkgebouw moeten er voor zorgen, dat met name het onderhoud aan het grote bouwwerk bekostigd kan blijven worden. Waar we vroeger de Martinus zomermarkt hadden, zal de stichting met een aantal nieuwe initiatieven komen, aangepast aan de huidige tijd. Vooralsnog zoekt de stichting ook donateurs. Als u donateur wordt voor € 40,- per jaar, dan ontvangt u de dvd van de documentaire (een aanrader!) en een revers-insigne.

Meer informatie over de stichting vindt u op www.vriendenvanmartinus.nl en u kunt zich daar ook opgeven als donateur. Via e-mail info@vriendenvanmartinus.nl, kunt u ook vragen stellen.