Steun het onderwijs van kinderen in Oeganda

edukey.jpg

Arasu Vellasamy met andere vrijwillers van Edukey for Kids verkopen tijdens de Caravalsoptocht warme versnaperingen voor dit goede doel.

U vindt hen bij het 'Rode Dorp' aan de Zevenhuizerstraat ter hoogte van de weg naar VV Hoogland.

Doe mee en verwen uzelf met lekker warme chocolademelk, muffins, Vietnamese loempia's en Afrikaanse loempia's.

Het geld wordt goed gebruikt voor de bouw van de school.  Het is ook mogelijk een gift te doen naar IBAN NL 41 INGB 000677046Alvast bedankt namens Edukey for Kids en Arasu!

Met vriendelijke groet,

Arasu (van de Oude Kerklaan)

De kerkbalans 2018 actie ingeluid

VOORBEELDVLAG225CMX150CM.jpg

Op zaterdag 20 januari a.s. om 12:00 uur zullen de klokken, van de totaal gerestaureerde kerktoren, van de Sint Martinuskerk weer geluid worden. Dit zal op een ludieke en eenvoudige wijze gebeuren. Het is het startschot voor de kerkbalansactie 2018 die in Hoogland e.o. weer van start gaat. Samen met het luiden van de klokken zal er in de vlaggenmast bij de Sint Martinus een grote vlag gaan wapperen. We zien in deze vlag een afbeelding van een kerk, dat ons gezamenlijk moet appelleren dat je "Geeft voor je kerk".  Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk. De actieperiode is van 20 januari t/m 3 februari 2018.

 

Kim was here

Tijdens de Oudjaarsherdenking van de annexatie door Amersfoort was er weer veel te lachen. Niet alleen om he gedrag van de kolderieke Kim Jung Oen, (Foe Yong Hai!) maar ook om de grappen, die hij via zijn vertaalster te berde bracht. Het weer werd op het laatste moment wat beter, zodat er toch nog een behoorlijk aantal mensen deze 44e ceremonie konden bijwonen. Het was daarna nog lang onrustig in de Plank. Alle foto's zijn te zien in het fotoalbum.

IMG_6338.jpg
PosterNieuwjaarsconcert2018.jpg

De kerststal staat er weer

20171221_091612.jpg

Elk jaar staat er aan de Mgr. v.d. Weteringstraat 26 een fraaie kerststal . Deze is sinds gisteren weer te bewonderen. Allemaal even kijken, OK? Vooral tegen de avond is hij erg fraai.

Diamanten huwelijk Arie en Ine Bos

IMG_6188.jpg

Op dinsdag 28 november 2017 zijn de heer Arie en mevrouw Ine Bos-Rooke 60 jaar getrouwd.

Locoburgemeester Hans Buijtelaar bracht het bruidspaar op die dag een felicitatiebezoek.

 

Mevrouw Bos-Rooke is geboren in 1934 op het landgoed Coelhorst als jongste dochter van de jachtopziener. De heer Bos is geboren in 1934 in Hooglanderveen. Het bruidspaar leerde elkaar na de oorlog kennen bij Zangvereniging Zang en Vriendschap en CJMV David samenzang en toneel in Hoogland. Zingen is tot op de dag van vandaag nog een grote passie van het echtpaar. Het echtpaar heeft drie dochters, zeven kleinkinderen en vier bonuskleinkinderen.

Mevrouw Bos-Rooke heeft tot het huwelijk in 1957 gewerkt als coupeuse bij een kindertehuis in Amersfoort. De heer Bos heeft achtendertig jaar bij de bekende koekjesfabriek Meursing in Amersfoort gewerkt. Na de sluiting van de fabriek is het echtpaar dertien jaar koster geweest van kerk De Inham in Hoogland.

Mevrouw Bos-Rooke is nog steeds actief in de kerk, ze heeft de leiding over de seniorensoos en activiteitencommissie.

De heer Bos is beheerder van begraafplaats de Coelhorst en sleutelhouder van de kapel uit 1363. Daarnaast is hij al negenenveertig jaar controleur van de sportvisserij Nederland.

Het echtpaar heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger voor het KWF, afdeling Hoogland-Amersfoort Noord.  Mevrouw Bos-Rooke leidt al sinds 1949 de collecte en de heer Bos is sinds 1953 penningmeester van de afdeling. Hiervoor hebben ze beiden in 1999 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen en zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Omdat ze in Nederland de langst werkzame vrijwilligers voor het KWF zijn, werden ze door prinses Beatrix ontvangen voor een gesprek in het De La Mar theater. 

Prins Rick geeft carnaval een magische draai

IMG_6122-1.jpg

Een verrassende prins dit jaar, Rick Duijnmayer! Samen met zijn partner Ilona van den Boom als hofdame en Oud prins Wulf, Wilfred van Veldhuizen als adjudant, gaan zij voorop in het carnavalsseizoen 2017-2018. Na het bewogen jubileumjaar mogen Rick en hofhouding de boel weer in het gareel zien te krijgen.

En wanneer ze dat niet willen, zorgt zijn magische kracht ervoor dat ze het wel gaan doen. Rick hoopt dit carnavalsseizoen de betovering zodanig te maken, dat iedereen na afloop zal zeggen: ‘Het was een magisch jaar!” Rick heeft zijn carnavalsroots liggen bij de Raddraaiers, en is nu zes jaar geleden alweer, samen met de voor-vorige adjudant Ronald Hilhorst, bij de Eemschuumers gekomen. Het werd tijd dat hij Prins werd. Rick is een ‘bijna echte’ Hooglander. Hij woont, geboren in Alkmaar, opgegroeid in Heiloo, sinds zijn 5e in Hoogland, dus dat zit wel goed. Natuurlijk op de basisschool met carnaval opgegroeid en al vroeg was hij één van de vele schooiers tijdens de optocht. Het bouwen en feesten met zijn vriendengroep de Raddraaiers heeft hij altijd superleuk gevonden en nu, sinds een paar jaar in de raad, wordt het alleen maar leuker… en nu als Prins!

Sinds enige tijd heeft hij zijn grote liefde gevonden in Ilona van den Boom , die hem ook terzijde zal staan als hofdame. Ilona, ook een bekende Hooglandse, zit het carnaval natuurlijk in het bloed. Opgegroeid in ’t Veen met de keuters en later op Coelhorst bij de carnavalsgroep van de Coelhorsterweg en onlangs weer met de vriendinnengroep de Kwekkers. Rick werkt als elektricien bij Bectro en rijdt het hele land door voor installatie en onderhoudswerk. Ilona is gespecialiseerd in het werken met kinderen en werkt bij o.a. Super Fun en bij een sport BSO. Samen wonen de twee in een fraai huis op de Bik, dus daar hebben ze vast het ambacht van tovenaars en heksen geleerd... Dit magische thema biedt veel aanknopingspunten voor optochtdeelnemers, terwijl ook met kleding voldoende mogelijkheden zullen zijn. Rick hoop samen met Wulf de eigenaren van Concordia nog zo ver te krijgen dat men Hertog Jan bier op de tap kan krijgen, want dat is hun favoriete drankje.

Over Wulf hoeven we niet zo heel veel meer te zeggen, anders dan dat de fanmail sinds zijn prinsdom, een paar jaar geleden, langzaam maar zeker opdroogt en hij wel weer aan nieuwe contacten toe is. Hoewel hij medio 2018 gaat trouwen met zijn grote liefde Linda, zal zijn verblijf in de spotlights hem zeer welgevallig zijn. Als tovenaarsleerling zal hij ook regelmatig met zijn stafje zwaaien en alles stilzetten… en weer dóór…

 

 

Tijdens de gezellige prinsenwissel in Concordia werd afscheid genomen van Sven Blom en Theo Groen. En werden weer twee nieuwe leden in de raad opgenomen Sjoerd Hoekstra en Mark Hooijer. Ook een aantal wisselingen in de Jongerenraad natuurlijk (7 er uit en 3 er bij) maar dat leest u binnenkort in de jaarlijkse carnavalsgids.

Kijk bij de fotoalbums op deze site voor alle plaatjes

Kerstfair Inham

Vrijdag 17 november 2017 van 15.00 – 20.00 uur

 

In en rondom De Inham, Hamseweg 40 – Hoogland. Komt u gezellig langs? Geniet in een winters sfeertje van muziek en knapperende houtkorven! Binnen hebben diverse Inhamleden een kraam met o.a:

tweedehands boeken, huisraad en gezelschapsspelen, bloemstukken, herfst/kerst decoratie en houtsnijwerk, huisgemaakte chutney, advocaat, jam, vintage curiosa en ambachtelijke kerstbroden, kerst- en andere kaarten, rad van avontuur, talentenveiling, wijnen

 

*Geniet verder  oa. van broodje hotdog, broodje kroket en erwtensoep uit eigen keuken!

* Het Rad van Avontuur zal geregeld draaien met mooie prijzen

* De Talentenveiling om 18.00 uur met Talenten van gemeenteleden waar u op kunt bieden!

Bv. dagje zeilen, avondje oppas, klussen in huis!                         

De opbrengst kom ten goede aan inrichting en onderhoud van onze mooie kerk.

Prins KC!

IMG_6013.jpg

 

De vierenveertigste Prins der Hooge Narren is, hoe kon het ook anders Kees van Dijk! Broer Harry is na 8 jaar terug op het narrennest als zijn adjudant. Er zijn maar liefst twee hofdames, te weten Mirte (dochter van Harry) en Yvonne, zus van Kees en Harry, die bij de presentatie nog niet aanwezig kon zijn, maar straks speciaal tijdens het carnavalsweekend overkomt uit Canada! Alleen dit al zorgt er voor dit het een heel bijzonder jubileumjaar gaat worden!

Kees kon er als oudste raadslid en steun en toeverlaat in goede, maar ook slechte tijden, niet aan ontkomen, dat hij de jubileumprins zou worden. Tijdens de onderlinge verkiezing in de zomer was dat direct duidelijk. Kees van Dijk dus… hij koos zijn naam KC, omdat hij vroeger in de illegale kroeg altijd flauwe stukkies schreef onder het pseudoniem KC. Later ook in het programmaboekje van de vvHoogland. Harry erbij vanwege het thema van het jubileum ‘Terug in de Tijd’, want ook hij was al eerder prins en adjudant. Harry is eigenlijk altijd achter de schermen, als vrijwilliger, mee blijven werken bij de Hooge Narren. Maar nu weer op de voorgrond. Het oorspronkelijk thema van de nieuwe hofhouding was ‘Carnaval dubbel vieren’, maar daar kon men niet zo veel creatieve ideeën in kwijt voor wagenbouw en kleding etc. Al snel daarna een nieuw thema bedacht en dat werd: ‘Jubileum Tour de Faam’. De passie die Kees heeft voor (het kijken naar) wielrennen maakt hij tot thema van dit carnavalsseizoen. Zo was ook te zien aan zijn openingsstunt, toen op de avond van 10 november een complete reclamekaravaan, zoals bekend uit de echte Tour, zijn aantreden aankondigde. Volgwagens, motoren met cameramensen en Kees ludiek op een hometrainer bovenop een voertuig, die vervolgens de eerste plaats innam op het ereschavot in het gele tricot.

De Hooge Narren namen tijdens de prinsenwissel ook afscheid van een dierbaar lid: Arthur Karstens. Arthur trad onder Prins Muus toe bij De Hooge Narren in seizoen 2002-2003 en is dus 15 jaar Raadslid geweest. In zijn 9e jaar werd hij verkozen tot Prins en zo ging hij het seizoen 2010-2011 voor als King Arthur onder het motto: Kruistocht door het Carnaval! In seizoen 2012-2013 mocht hij dienen onder Prins Feutus (goede vriend Ronald Hak) en werd hij Adjudant Dreumes. Arthur verdwijnt wel van het toneel, maar niet achter de schermen, hij zal zich de komende tijd in gaan zetten als vrijwilliger.

Jubileumfeest super!

KC en hofhouding gingen in het jubileumgebeuren van de Hooge Narren uiteraard voor in de polonaise en alle verenigingen uit de regio waren aanwezig om het jubileum mee te vieren. Het jubileumweekend van de Hooge Narren was er één om bij te schrijven in de geschiedenisboekjes. En, om in de sfeer van KC & the Sunshine band terug in de tijd te gaan: “That’s the way, I like it.. ahu, ahu…!

Foto's? Kijk in het album op deze site...

Wordt vrijwilliger bij de Zonnebloem

Ons team bestaat uit 35 enthousiaste vrijwilligers. Gaat u/ ga jij daar ook aan meedoen?

- vindt u het leuk mensen te bezoeken, mooie contacten leggen, luisteren met gevoel voor doelgroep?

- vindt u het leuk om een uitstapje te organiseren?

- vindt u het leuk om een activiteit te begeleiden?

 

DAN BEN JE BIJ ONS AAN HET GOEDE ADRES!

De werkzaamheden als Zonnebloem vrijwilliger bij onze afdeling kunnen zijn:

- regelmatig uw gast(en) bezoeken

- begeleiden van afdelingsactiviteiten

- organiseren en coördineren van activiteiten

- loten verkopen

- bestuurswerk (bezoekwerk, communicatiewerkzaamheden e.d.)

 

Veel van onze activiteiten worden in commissies voorbereid.

Wij vragen u regelmatig een vergadering bij te wonen om contact te houden met de mede vrijwilligers

en bestuursleden.

Ook jongeren worden verzocht zich hiervoor te laten informeren en/of zich aan te melden.

Voor meer informatie: Secretariaat – Hanita Kreijne T 033-4804612 of E zonnebloem.hooglandnieuwland@gmail.com

Deelnemen bij de Zonnebloem bij u in de buurt

Een kopje koffie drinken, een fijn gesprek voeren, een wandeling, een fietstocht op de duo-fiets, een bibliotheek bezoek, een dierentuinbezoek, een cultureel bezoek of naar een concert.

Wat voor velen de gewoonste zaak van de wereld is, kan voor fysiek beperkten, zieken, gehandicapten, van jong tot oud, toch heel lastig zijn, met daarbij een kans op vereenzaming.

De vrijwilligers van de Zonnebloem bieden daarin uitkomst.

Zij brengen bijzondere ontmoetingen tot stand, waarbij gezelschap en persoonlijk contact centraal staan.

Ook bij u in de buurt zijn er vrijwilligers actief.

Indien u tot de doelgroep behoort en graag bezoek ontvangt of wilt deelnemen aan georganiseerde activiteiten, kunt u contact opnemen met:

De Zonnebloem afdeling Hoogland en Nieuwland     of        Zonnebloem Regio Amersfoort

Mw. J.M. Kreijne       tel. 033-4804612                                       Mw. B.M. Gerritse-van Ee       tel. 035- 6016537

Zonnebloem.hooglandnieuwland@gmail.com                       b.gerritse@hetnet.nl

https://www.zonnebloem.nl                                                  https://www.zonnebloem.nl/regio-eemland

                                                                                         

Het is noodzakelijk dat u zich zelf aanmeldt bij een plaatselijke afdeling in de regio Amersfoort.

In een persoonlijk gesprek bespreken we of u tot de doelgroep behoort, waarna u als deelnemer van harte welkom bent. Uw (jaarlijkse) donaties aan de landelijke vereniging De Zonnebloem in Breda staan apart van deelname bij de plaatselijke afdeling!