Kraailandhof ontvangt Keurmerk Veilig Ondernemen

IMG_5773.jpg
IMG_5780.jpg

 

Dinsdag 18 juli jl. heeft het winkelcentrum Kraailandhof in Hoogland, een jaar nadat de intentieverklaring werd getekend, het Keurmerk Veilig ondernemen ontvangen uit handen van Amersfoort Wethouder Tigelaar en teamchef politie Dhr Becker.

Dit “ Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)” is een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen, die gericht zijn op het vergroten van de veiligheid in winkelgebieden of bedrijventerreinen. Het CCV ( centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) is de beheerder van dit certificatieschema.

Op het Kraailandhof wordt heel nauw samengewerkt door o.a. gemeente, wijkopzichter, Politie, Brandweer en jongerenwerker. Er zijn afspraken gemaakt omtrent inrichting, verlichting, en onderhoud van het winkelcentrum en er worden voor de winkeliers informatie bijeenkomsten gehouden en trainingen gegeven om met agressief gedrag om te gaan en winkeldiefstal en tegen te gaan. Het Keurmerk is een continu proces waarbij partijen regelmatig om de tafel zitten en afspraken worden gewaarborgd en knelpunten opgelost worden.

Naast het keurmerk werken de winkeliers ook op ander gebied samen aan veiligheid. Afgelopen jaar is het SODA gezamenlijk uitgerold. SODA staat voor Service Organisatie Directe Aansprakelijkheid. In samenwerking met de politie kan de winkelier bij diefstal heel gemakkelijk de schade, tijd die men kwijt is aan de aangifte, verhalen op de winkeldief. Daarnaast kan men door recent geplaatste buren alarmsysteem met alarmknoppen elkaar snel bereiken bij onveilige situaties.

 

Dat de activiteiten en inspanningen van winkeliers, gemeente en hulpdiensten niet onopgemerkt is gebleven blijkt wel uit het feit dat onlangs het Winkelcentrum Kraailandhof genomineerd voor de wel-zo-veilig award en is doorgedrongen tot een van de drie winkelcentra die meedingen om deze award.

Volgend weekend: JOHO Land

JOHO Land wordt het gezelligste festivalweekend tussen de weilanden van Hoogland met een heerlijke mix van muziek, theater, humor, feest en gekte. Hét festival waar jong en oud nog samen feest viert. In het weekend van 30 juni en 1 & 2 juli organiseert JOHO (van oudsher KPJ en tot voor kort Jong Hoogland) JOHO Land. Dit ter ere van het 50-jarig jubileum van JOHO. 

JOHO Land biedt gezelligheid en gastvrijheid en dat allemaal georganiseerd door 100% vrijwilligers die er een groot feest van willen maken. 

Wat kan je verwachten op JOHO Land?

Vier podia met meer dan 30 bands, Dj's en artiesten en de meest uiteenlopende muziekstijlen, zoals onder andere pop, rock, reggae, house en Nederlandstalig. 

Natuurlijk is er ook gedacht aan theater, ruimte voor de creatieve geest en de innerlijke mens.

 

Tickets zijn te koop via www.joho-land.nl, hier lees je ook meer over het festival zelf, of bij Bruna Kraailandhof 15 in Hoogland.

 

Welke artiesten komen er?

Mental Theo // Henk Dissel // Popgunnn // Weekend Warriors // Vangrail // Def Rhymz // Vinzzent // John West // Trafassi // Remy Branta // Boomshakalak Soundsystem // De Flamingo's // DJ Micha // Violet Kruger // Sammy Sticks // Joshua Serra // Jeroen Post // DJ Maurice // Feest DJ Jesse // #OJKBB (Ouwe Jongens Krentenbrood) // Snollebollekes // DJ Maarten // Barry Badpak // Ritn Ditn // Soca Boys // Foute Flugel Festijn // De Woudrukkers // Rob Ronalds // en nog vele anderen!

 

Een weekend om nooit te vergeten, dus jong én oud zorg dat je erbij bent!

Tuinconcert Zangstudio Annemiek Maissan

Op zondag 2 juli 2017 opent Zangstudio Annemiek Maissan om 14.15 u. de hekken van de tuin van Park Schoonoord 14 te Hoogland voor het jaarlijkse tuinconcert, dat begint om 14.30 u.

Ongeveer de helft van de 50 leerlingen van  Zangstudio Annemiek Maissan heeft een lied uitgekozen, dat ze die middag zullen uitvoeren voor een hopelijk groot publiek.

De tuin wordt omgetoverd tot concertruimte met een podium en voldoende ruimte voor 100 tot 200 gasten. In tegenstelling tot andere jaren,  zorgen wij voor stoelen en hoeven deze dus niet te worden meegebracht.

 Er zijn heel veel vrolijke up tempo nummers te beluisteren. Maar ook hoort u een paar bloedstollend mooie ballads. Er treden solisten op maar er zijn ook duo's, een trio,  een kwartet en natuurlijk een spetterend koorstuk.

Zoals gezegd starten we om 14.30 u. Er is een pauze van ongeveer 15.45-16.30 u. Daarna begint het tweede deel van het concert, dat weer geheel andere nummers zal bevatten.

De begeleiding is in handen van de ZAM huisband die al jaren zorg draagt voor solide ondersteuning van de zangers. Harrie Herfst is de bandleider en pianist. Verder bestaat de band uit: Sander Borghuis, gitaar; Peter Meeuwissen, basgitaar en Mark van der Meulen, drums.

 

Na 24 juni kosten de kaartjes resp. € 7,50 en € 4,00.

Het toegangsbewijs is tevens consumptiebon.

Meer informatie en het bestellen van kaarten via onze website:

www.annemiekmaissan.nl/tuinconcert-2017/

Muziek en goochelen bij Struinen in de tuinen

Op zondag 2 juli a.s. kan ook Hoogland zich weer opmaken voor een nieuwe editie van Struinen in de Tuinen. Je wordt o.a. verrast door een lokaal talent in de pastorietuin:  Hortus Martinicus van de geloofsgemeenschap Sint Martinus. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er een tweetal optredens te zien van Michael van Straelen en me het duo MIKA. Dit duo bestaat uit Michel ter Horst en Karin Plokkaar.

Laat je gek maken

Michael van Straelen is zestien jaar oud en hij zit in vier vwo. Naast zijn school doet hij aan close-up goochelen en hij vertelt daar het volgende over: "Ik ga voor een groep van zo'n tien tot vijftien mensen goochelen en ik gebruik daarvoor voornamelijk kaarten, maar ook andere kleine objecten zoals munten en elastiekjes gebruik ik wel eens." Hij heeft in 2013 voor het eerst meegedaan aan het Nederlands juniorenconcours goochelen, waar hij tweede werd. In 2014 heeft hij deze zelfs gewonnen. "En of dat nog niet genoeg was mocht ik begin dit jaar meedoen aan het Europese kampioenschap en hier haalde ik de vijfde plaats.", aldus Michael.  Een laatste quote van hem: "Je zult verrast worden door mijn trucs die ik in en rondom deze tuin laat zien. Dus Laat je gekmaken"

 

Van The Beatles tot U2 en van Adele tot Shocking Blue

Na het optreden is er een aansluiten optreden van het duo MIKA. Dit duo bestaat uit Michel ter Horst en Karin Plokkaar. Michel speelt gitaar en begeleidt Karin bij het zingen. Ze werken al geruime tijd samen. Ook in andere bands hebben ze hun muzikale sporen al verdiend. Michel en Karin hebben een klik en voelen elkaar goed aan. "Het enthousiasme spat er van af en dat geeft weer een positieve uitwerking op het publiek." aldus Karin. Het repertoire van dit duo is heel divers, van The Beatles tot U2 en van Adele tot Shocking Blue. Michel en Karin voelen elkaar feilloos aan en als je naar hun optreden komt kijken ga je opgewekt weer naar huis of naar een volgend optreden.

 

Kijk voor meer artiesten en tijdstippen op www.struinenindetuinen.nl/programma

 

MichelterHorstenKarinPlokkaar-6.jpg
michaelvanstraelen-1.jpg

Leerlingen Bieshaarschool worden kunstenaars

dsc06405.jpeg
uitlegWimdenHertog.jpeg

De afgelopen weken ontpopten alle leerlingen van Jenaplanschool De Bieshaar zich tot kunstenaar. Zij werkten weken aan bijzondere keramieken kunstwerken. Op 29 juni wordt een speciale kunsttentoonstelling op school geopend.

Midden in de hal van de Bieshaarschool zitten deze vrijdagmiddag de leerlingen van groep zeven heel geconcentreerd te schilderen. Met speciale pigmentverf zijn ze hun eigengemaakte keramieken kunstwerken aan het verven. De kinderen vertellen opgetogen wat ze ervan vinden: "Superleuk om te zien dat je van zo'n klomp klei een bijzonder monster kunt maken", zegt een achtstegroeper. "Ik ben nooit zo knutselig, maar dit vind ik echt mooi geworden", zegt een ander. 

Samen met kunstenaar en keramist Wim den Hertog hebben alle leerlingen 'van kleuter tot achtstegroeper'wekenlang gewerkt aan deze kunstwerken. Elke groep maakte een ander kunstwerk afgestemd op hun leeftijd. Zo maakten de kleuters tegels met vissen erop, verder werden er droomvogels, 'fantasto-saurussen' en mini-huisjes gemaakt. Na het kleien werden de kunstwerken geschilderd, geglazuurd en in een speciale oven gebakken. Kunstenaar Wim den Hertog: "Op basisscholen is steeds minder tijd en geld voor het maken van ruimtelijk werk als keramiek. Terwijl je juist ziet dat leerlingen helemaal opfleuren van zo'n project. Ik zie dat kinderen die wellicht cognitief minder sterk zijn, hierin boven zichzelf uitstijgen. Ze maken de prachtigste dingen en worden door hun klasgenoten bewonderd."

 

Het is bijzonder dat De Bieshaarschool dit mogelijk maakt voor alle leerlingen, vertelt de kunstenaar. "Het is een zeer arbeidsintensief project en het is best prijzig. Maar het levert zoveel op, voor de school en de kinderen zelf. Elk kind kan hier iets mee."

Jenaplanschool De Bieshaar onderscheidt zich met dit schoolbrede kunstproject van andere basisscholen. De gezamenlijkheid tussen alle groepen geeft goed de sfeer weer die de school wil uitstralen.

Op donderdagmiddag 29 juni worden alle kunstwerken aan ieder die wil tentoongesteld in school. Vanaf 14.00 is de kunst in de school te bewonderen. Kijk op www.bieshaarschool.nl voor meer informatie

Onthullen kombord en App 'Mijn Hoogland'

IMG_5455.jpg

Na een kort roffeltje onthulde voorzitter van de VDH, Yvonne van Norden, het nieuwe 'kombord' dat komende week op drie plekken in Hoogland zal worden geplaatst. Dit bord is ontwikkeld met sponsoring van de stichting Groos op Hoogland, als inlossing van de belofte iets met het 'welkom in Hoogland' te doen.

Daarna presenteerde Jan Bijvank van de VDH de nieuwe app 'Mijn Hoogland' In deze app voor smartphone op iOS en android kunt u zien wanneer er wat in ons dorp aan de hand is. Het is de bedoeling dat alle Hooglandse verenigingen er hun activiteiten op gaan vermelden.

IMG_5460.jpg
IMG_5461.jpg

De jaarlijkse Martinusdag

Op  zondag 25 juni a.s. organiseren we in de geloofsgemeenschap Sint Martinus de jaarlijkse Martinusdag. Om 09.30 uur starten we met een Woord- en Communieviering met als thema ‘Heb moed te ontmoeten’. Herkent u de gewoonte om in een groot gezelschap je aan te sluiten bij diegene die je goed kent, of denkt te kennen? Ontbreekt bij jou ook weleens de moed om lid te worden van een nieuwe sportclub, simpelweg om maar geen nieuwe mensen te hoeven tegenkomen?

Moed verzamelen om je te verbinden met de ander, daar staan we in deze viering bij stil.

Elles Blewanus en Bea van de Hoef zullen voorgaan in deze viering.

 

Een zeer bescheiden musje Een musje zal hierbij een geheel eigen plek innemen. Dit is een zeer bescheiden musje, dat hulp en moed nodig heeft om meer zichtbaar te worden. Hierbij hebben we veel kinderen nodig om ons te helpen. Na de viering kunnen de kinderen deze vogel nog meer zichtbaar laten worden. Hoe … dat verklappen we nog niet.

 

Van jong tot oud; van harte welkom! Na afloop is er gelegenheid tot koffie/thee drinken in het parochiecentrum: “De Pastorie” en bij mooi gaan we natuurlijk de pastorietuin: “Hortus Martinicus” in.

Om ca.11.30 uur zal de voorzitter van de Locatieraad, Han van Schagen, een woordje tot ons richten en de diapresentatie starten met foto’s van vrijwilligers en betrokken parochianen.

Om 12.00 uur is er een drankje en gelegenheid om iets te eten.

Vanaf 13.00 uur is er onder muzikale begeleiding de gelegenheid elkaar nog beter te leren kennen.

Om 15.00 uur sluiten we de middag af.

Mussenmetrand.jpg

Mijlpaal voor NIKA

IMG-20170609-WA0014.jpg
20170609_171548.jpg

NIKA Hoogland tekent huurcontract eigen turn- en trampolinehal

 

De al 53 jaar actieve vereniging NIKA Hoogland tekende afgelopen vrijdag 9 juni het huurcontract voor een eigen turn- en trampolinehal bij de Golfclub Hoogland.

 De droom van een eigen turn- en trampolinehal wordt daarmee eindelijk werkelijkheid. De leden van de vereniging trainen momenteel in 3 verschillende gymlocaties in Hoogland, met verouderd materiaal en veel werk aan op- en afbouw tijdens elke training voor leiding. De droom voor een eigen hal ontstond dan ook al jaren geleden. Sinds 2016 werd de droom steeds meer een doel en na een gedegen zoektocht werd de juiste locatie gevonden; een nog leegstaande hal bij Golfclub Hoogland!

 

Eigenaar van de Golfclub, de heer Smink, en voorzitter van NIKA Hoogland, de heer Boeve, ondertekenden de samenwerking en daarmee het huurcontract vol trots onder toeziend oog van actieve leden en trainsters.  Door subsidie van Gemeente Amersfoort, sponsoring van Bectro Electrotechniek en inzet van Smink Vastgoed wordt de nieuwe hal gerealiseerd. De hal krijgt een vaste opstelling met veel nieuwe materialen voor selectie en recreatie en daarnaast zal er voldoende ruimte zijn voor flexibele indeling.

 

De vereniging verwacht eind augustus de hal te betrekken na een korte periode van verbouwen en inrichten.  Meer weten over de nieuwe hal, meedoen als vrijwilliger of sponsor, of meer weten over het turnen en trampolinespringen bij NIKA, kijk dan op  www.nika-hoogland.nl

De nieuwe papieren Hooglander ligt voor u klaar

Vanwege alle verse en belangrijke nieuws deze keer extra dik. De Hooglander vindt u bij de kappers, de tankstations, de supermarkten, Formido, Kok wooncenter, de Faam, Be Fit, Bruna en nog veel meer plekken!

Afscheid juf Diejo Timens

fotoDiejoreceptie.jpg

Dinsdag 23 mei 2017 was de dag dat juf Diejo Timens precies 40 jaar in dienst was op de Berkenschool. De collega’s hebben haar ’s morgens in het zonnetje gezet om dit heuglijke feit te vieren.

Juf Diejo heeft besloten dat ze van haar welverdiende vrije tijd gaat genieten en stopt aan het einde van dit schooljaar.

In al die 40 jaar heeft ze veel kleuters geholpen met hun werkjes, de veters, billen afvegen, de pengreep aanleren, de eerste letters lezen. Ze gaf ook Engels en deed nog veel meer om de kinderen een goede basis van hun schooltijd mee te geven.

Om al die oud-leerlingen en oud-collega’s een kans te geven haar hiervoor te bedanken of haar een hand te komen geven om afscheid te nemen, is er gelegenheid om naar de receptie te komen.

Deze wordt gehouden op vrijdag 23 juni a.s. van 16:00 uur – 17:30 uur in de onderbouwhal van de Berkenschool.

Juf Diejo vindt het leuk om zoveel mogelijk bekenden te ontmoeten. U bent van harte welkom allemaal.

We zullen juf Diejo na 40 jaar op ‘haar Berkenschool’ gaan missen.

Vragen? Stuur een mail naar l.vantklooster@pcboamersfoort.nl.

Aanwonenden in actie: Hamseweg 30 km/uur!

30km-2.jpg
30km-1.jpg

De Hamseweg is vanaf de rotonde Zevenhuizerstraat tot aan de Schothortsterlaan, al geruime tijd een officiële “30 km/uur-zone”. Toch wordt er nog erg hard en onverantwoord gereden, tot groot ongenoegen van de aanwonenden. Vaak gaat het nét goed, de aanwonenden vrezen voor het moment dat het eerste ernstige ongeluk zich voordoet.

 

Aanwonenden Annelies Nagel en Bettina Bierman voeren al geruime tijd actie om Gemeente, Politie en Syntus (voorheen Connexxion) te waarschuwen voor de vele onveilige situaties. De Hamseweg lijkt steeds drukker te worden terwijl er keihard wordt gereden. Fietsers worden op onverantwoorde wijze ingehaald door automobilisten die geen geduld opbrengen voor de colonnes scholieren die via de Hamseweg van en naar school fietsen.

 

Annelies Nagel: “De Hamseweg is levensgevaarlijk; er wordt te hard en onverantwoord gereden, ook bij het zebrapad waaraan wij dan toevallig zelf wonen. Al geruime tijd zijn we in contact met de Gemeente om ze wakker te schudden. Dat de Hamseweg een 30km-zone is, betekent niet dat het hier veilig is! De gemeente heeft als standpunt dat de inrichting van de huidige 30km-zone een afdoende maatregel is. De Politie geeft aan dat snelheids-handhaving geen prioriteit is; geen geld en onvoldoende personeel is het verhaal!”.

 

Beide dames rusten niet voordat de situatie veilig is; een aantal omwonenden heeft zich nu bij hen aangesloten om gezamenlijk een vuist te maken. Er werd een vergadering georganiseerd om acties vorm te geven; wijkagent Arie Spruijt was hierbij aanwezig. Contact met Veilig Verkeer Nederland heeft geleid tot spandoeken en stickers die de weggebruikers extra moeten attenderen op de 30km-zone. Bovendien hebben leden van het actiecomité op diverse plekken met een laser-gun officiële snelheidsmetingen gedaan. Alle informatie wordt verzameld en dient als onderbouwing om de Gemeente tot actie te manen.

 

Annelies Nagel: “Als de Hamseweg op de juiste manier als 30km-zone wordt ingericht, worden de mensen gedwongen zich aan de snelheid te houden. Dan hebben ze hopelijk geen zin meer om de Hamseweg als sluiproute te gebruiken; dan slaan we twee vliegen in één klap!” Aanwonenden van de Hamseweg en geïnteresseerden worden uitgenodigd zich nu aan te sluiten bij het actiecomité, via Annelies Nagel op wimenannelies@casema.nl

Nieuws van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland

Bestuursleden gezocht

De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH) heeft als doel het dorpse karakter van Hoogland te behouden en daarmee de sociale samenhang binnen ons dorp te bevorderen. Dat doen we door op een aantal terreinen actief te zijn: verkeer, wonen, ruimtelijke ordening, welzijn en duurzaamheid.

Het bestuur van de VDH zoekt op korte termijn uitbreiding/versterking van het bestuur om uitvoering te geven aan het jaarplan 2017.

Specifiek zoeken we een penningmeester die de betalingen doet en de inkomsten (lidmaatschapsgelden) boekt, de jaarrekening opstelt en een begroting opmaakt en deze na goedkeuring bewaakt.

Daarnaast zoeken we een bestuurslid die Communicatie en PR in zijn of haar portefeuille neemt. Hij of zij is verantwoordelijk voor de website (Wordpress) en voor de inzet van Sociale Media ( Facebook en Twitter). Daarnaast is het schrijven en redigeren van artikelen voor gedrukte - of digitale pers een taak van dit bestuurslid.

De VDH  verwelkomt graag nieuwe gezichten in het bestuur, mensen die affiniteit en binding hebben met Hoogland en zich daar voor in willen zetten.

Wie zich niet in bovenstaande functies herkent, maar wel als algemeen lid een bijdrage wil leveren aan het bestuur van de vereniging is vanzelfsprekend meer dan welkom om te reageren.

Reacties graag naar : info@dorpsbelangenhoogland.nl We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

---------------

Netwerkborrel voor professionals en vrijwilligers op het gebied van Welzijn

Op 22 juni a.s. organiseert de commissie Welzijn van de VDH een netwerkborrel voor professionals én vrijwilligers die actief zijn op het gebied van Welzijnswerk in Hoogland. De Commissie Welzijn probeert constant in contact te zijn met alle belanghebbenden op het gebied van welzijn in Hoogland. Zij wil de Hooglanders geen plan opleggen maar juist in gesprek met alle Hooglandse belanghebbenden een plan maken en uitvoeren. Om die reden organiseert de commissie verschillende activiteiten waaronder deze netwerkborrel. Daarnaast willen zij een start maken met het opzetten van een buurtvrijwilligers-netwerk en horen graag of er geïnteresseerde vrijwilligers zijn die hier onderdeel van uit willen maken.

Tijdens deze bijeenkomst wil de commissie graag onze visie en onze plannen presenteren. Ze zijn erg benieuwd naar uw mening daarover en hoort ook graag wat uw eigen ideeën zijn. Daarnaast is dit een goede gelegenheid om kennis met elkaar te maken. Er is namelijk een grote hoeveelheid betrokkenen (zowel professionals als vrijwilligers en bewoners) bij het welzijnswerk in Hoogland.

U bent van harte welkom op 22 juni om 20.00 uur in Dorpshuis De Neng.

 

Lancering nieuwe website Hooglandswelzijn.nl

Tijdens de netwerkborrel op 22 juni a.s. zal een nieuwe website – onderdeel van de VDH – het licht doen zien. De commissie Welzijn van de VDH heeft tal van informatie verzameld en dat op een overzichtelijke manier in een website ondergebracht. Door simpel te zoeken op rubrieken of op trefwoorden kan je vinden wat voor welzijnsvoorzieningen er in ons dorp of zo nodig in Amersfoort zijn. Op dit moment is de site gericht op ouderen, in de nabije toekomst zal ook informatie voor alle doelgroepen beschikbaar komen. Daarmee heeft Hoogland een nieuwe digitale sociale kaart!

---------------

Mijn Hoogland

Wil je ook op de hoogte gehouden worden wat er in Hoogland te doen is? En op welke datum? Dat kan! Door de App  “Mijn Hoogland” te downloaden blijft je op de hoogte van wat er in ons dorp speelt.  De App “Mijn Hoogland” is bijna klaar. Tal van verenigingen en organisaties hebben al hun gegevens, hun activiteiten in de app gestopt. Beging juni zal de app beschikbaar zijn in de appstore en bij Google Play. Houd onze website of Twitterberichten in de gaten wanneer je de app kunt downloaden. De App is mede mogelijk gemaakt door subsidie van indebuuurt033.

 

#OmaTeddy winnaar facebook-actie Kreijne en De Kastanjeboom

kastanjeboommoederdagpakketuitreiking-7.jpg
kastanjeboommoederdagpakket-7.jpg

De tankstations van Kreijne en De Kastanjeboom stelden via een facebookactie een prachtig Moederdagpakket twv € 61,50 beschikbaar. Familie Voskuilen uit Hoogland heeft alles op alles gezet om het overheerlijke Moederdagpakket voor hun oma te winnen. Alle kleinkinderen, neven, nichten, ooms en tantes werden opgetrommeld om onder de noemer #omateddy op hun oma te stemmen. Oma Teddy werd daardoor de glansrijke winnaar van het Moederdagpakket! Afgelopen weekend kwam de hele familie samen met Oma Teddy naar Peut Kreijne waar zij, volledig verrast, het pakket overhandigd kreeg. Als dat geen sterke Hooglandse familieband is! Geniet van al het lekkers Oma Teddy!

 

Sinds vorige jaar zomer kunt u bij Esso Kreijne en bij Peut Kreijne in Hoogland prachtige cadeau-pakketten vinden samengesteld door Landwinkel & Schenkerij De Kastanjeboom. Een pakket vol ambachtelijk gemaakte producten. Rosan Kreijne vertelt dat ze met deze samenwerking meer aandacht wilt krijgen voor lokale ondernemers en ambachtelijke producten. 'Wij werken in onze volledig vernieuwde Bakery aan de Bunschoterstraat met verse producten. Alle broodjes, salades en smoothies worden met veel aandacht vers gemaakt. De producten en cadeau-pakketten bij de Kastanjeboom zijn met dezelfde aandacht geproduceerd en samengesteld.

Naast de cadeau-pakketten is bij Esso Kreijne ook de verse boerenmelk van De Kastanjeboom te koop. Marijke van Middelaar van de Kastanjeboom: "Naast onze Landwinkel, hebben wij ook een zuivelatelier waar wij de boerenmelk verwerken. Elke week zuivelen wij melk voor consumptie en maken wij Scoontjes-room, dutch clotted cream, een unieke zuiveldelicatesse heerlijk met scones bij de high tea!"

Onze koeien weiden achter de boerderij in de polder van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. Elke week wordt de Bakery voorzien van deze melk, verser kan niet!

Sinds april 2016 is aan de Bunschoterstraat het zelfbedachte concept Bakery Bun gestart. Kreijne wil hiermee haar huidige doelgroep verrassen en natuurlijk nieuwe klanten aantrekken. In de grote open keuken worden broodjes vers en á la minute gemaakt. Sinds kort is het assortiment ook uitgebreid met fruit- en groentesmoothies, salades en pasta's. Rosan: 'Wij bieden veel gezonde producten aan, maar ook de warme snacks zijn nog aanwezig hoor! Zoals verse friet, hamburgers en kroketten. Maar, ook het balletje gehakt ontbreekt bij ons niet!'

Peutergym bij NIKA

IMG_5190.jpg

NIKA Hoogland is de turn- en trampolinevereniging van Hoogland en Amersfoort waar iedereen welkom is.  Voor recreatief gymmen, turnen, trampolinespringen maar ook dames gym. Daarnaast wordt er getraind door selectiegroepen. De aller kleinsten zijn ook van harte welkom, en sinds kort heeft NIKA een groter aanbod voor peuters en kleuters.

 

Door de grote vraag naar peuter- en kleutergym zijn er nieuwe lessen gestart. Op woensdagen en donderdag kunnen de kinderen komen gymmen van 15.00-16.00 uur en van 16.00-17.00 uur in De Neng Hoogland.  Spelenderwijs komen de kinderen in contact met de gymsport.

 

Een keer meedoen met een proefles, of je aanmelden? Neem dan contact op via ledenadministratie@nika-hoogland.nl. Wilt u meer informatie over turnen en trampoline springen, neem dan eens een kijkje op de website: www.nika-hoogland.nl

Tafeltennistalent in Hoogland

Op zondag 7 mei Anouk van den Boom 3e geworden op het Nederlands Kampioenschap tafeltennis voor de jeugd, in de categorie meisjes pupillen.

Een hele knappe prestatie gezien het feit dat ze de wedstrijden moest spelen tegen meisjes die een jaar ouder waren en waar ze nog niet eerder van had gewonnen. Nog niet eerder heeft een speler / speelster van Hoogland dit ooit weten te bereiken.

Op de site van TTV Hoogland staat het volgende artikel: http://ttvhoogland.nl/onze-anouk-is-derde-van-nederland/

Dat het ook in de tafeltenniswereld opvalt; zie de volgende site:

http://tafeltennis.nu/index.php/nieuws/binnenland/kampioenschappen/4814-nk-titel-meisjes-pupillen-opgeeist-door-anna-peters

Exclusieve wandeling over landgoed Coelhorst

Op vrijdag 9 juni organiseert Natuurmonumenten om 19:00 uur een exclusieve wandeling over landgoed Coelhorst. Dit gebied is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Tijdens de wandelexcursies van Natuurmonumenten kunt u toch genieten van dit mooie natuurgebied.

Kijk door een andere bril

Onder begeleiding van een gids ontdekt u de mooiste plekjes van het landgoed en hoort u bijzondere verhalen. Waarom is het landschap zoals het is? Waarom staan hier van die grote bomen en is het verderop helemaal kaal? De gids laat u tijdens deze interactieve wandelexcursie van 2,5 uur op een andere manier naar landschap kijken. Hij neemt u mee naar de mooiste plekjes van het landgoed en vertelt bijzondere verhalen. De wandeling is ongeveer 3,5 kilometer lang en is geschikt voor iedereen.

Ontdek en beleef landgoed Coelhorst

Coelhorst is een landgoed aan de rand van Amersfoort. Met andere natuurgebieden vormt Coelhorst een groen lint langs de Eem. Het landschap kenmerkt zich door oorspronkelijke hakhoutbosjes, houtwallen, akkers en graslanden. Natuurmonumenten onderhoudt het landgoed Coelhorst, in samenwerking met de boeren. De ree, bunzing, hermelijn, ijsvogel, buizerd en havik voelen zich thuis op Coelhorst. Ook de watervleermuis, dwergvleermuis en zangvogels als groenling en grauwe vliegenvanger leven in het gebied.

Aanmelden

Ga naar www.natuurmonumenten.nl/coelhorst voor meer informatie en om u aan te melden voor deze wandelexcursie. Deelname kost 5 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden van Natuurmonumenten.

Vrienden van Martinus

IMG_4996.jpg

Zondag 7 mei presenteerde zich de nieuwe stichting Vrienden van Martinus. Natuurlijk in de St Martinuskerk, waar het allemaal om begonnen is. De introductie van de stichting was al enige tijd in voorbereiding, maar nu is hij er dan. Met de vertoning van een zeer indrukwekkende documentaire over het Hooglandse gemeenschapsgevoel, waar de St Martinuskerk een behoorlijk zwaar onderdeel van uit maakt, vestigde de stichting zich vrijwel direct in de harten van de vele aanwezigen.

De St. Martinuskerk moet behouden worden voor het dorp, onafhankelijk of er al dan niet kerkgangers in zullen blijven komen, dat is de boodschap van de Vrienden van Martinus. Nieuwe en bestaande activiteiten in en om het kerkgebouw moeten er voor zorgen, dat met name het onderhoud aan het grote bouwwerk bekostigd kan blijven worden. Waar we vroeger de Martinus zomermarkt hadden, zal de stichting met een aantal nieuwe initiatieven komen, aangepast aan de huidige tijd. Vooralsnog zoekt de stichting ook donateurs. Als u donateur wordt voor € 40,- per jaar, dan ontvangt u de dvd van de documentaire (een aanrader!) en een revers-insigne.

Meer informatie over de stichting vindt u op www.vriendenvanmartinus.nl en u kunt zich daar ook opgeven als donateur. Via e-mail info@vriendenvanmartinus.nl, kunt u ook vragen stellen.