De Hooglander… Is dit het dan?

Al 15 jaar leest u de Hooglander met plezier, maar als er geen klein wonder gebeurt dan is het na volgende maand afgelopen. In de beginjaren heeft uw eigen dorpskrant een geweldige start gemaakt, want toen waren er nog geen andere ‘social’ media waarop men zijn informatievoorziening verkreeg. Het bewijs hiervan is dat de toenmalige website Hoogland-Online, wanneer er bijvoorbeeld dorpsfeestfoto’s werden geplaatst, deze welhaast ontplofte door de vele kijkers. Tegenwoordig heeft men alles al op de smartphone en is de belangstelling laag. Er is veel veranderd in 15 jaar.

Hadden wij oorspronkelijk elke 14 dagen een editie, dat werd enige jaren geleden verminderd tot een maandfrequentie. Niet omdat er geen nieuws was, nee omdat de inzet van de adverteerders tot een minimum beperkt werd. Het laatste jaar werd de krant in de lucht gehouden door bedrijven, die het belangrijk vonden dat de Hooglander bleef bestaan. De belangrijke factor in het Hooglands saamhorigheidsgevoel, en ondersteuning van de informatievoorziening van vele verenigingen en instanties, moet gewoon blijven.

Thans haken een aantal bedrijven om diverse redenen af en besteden hun budgetten elders. Dat geeft voor de Hooglander het grote probleem: doorgaan of niet doorgaan…

 

Uniek papieren social medium

 

Doorgaan?

Iedereen in het dorp die ik spreek en het probleem voor de krant uitleg, heeft begrip en vindt het verschrikkelijk wat er dreigt te gebeuren en zegt dan: “Er moet toch een manier zijn om dit op te lossen?” of: “Kun je geen subsidie aanvragen?” Dat laatste kan wel, maar dat strookt niet met het beginsel van het feit dat Hooglanders ‘hun eigen broek ophouden’. Bovendien is dat een jaarlijks circus, waar je heel veel tijd in moet stoppen en je nooit zeker van bent voor een volgende periode. Bovendien zal het subsidiebedrag niet voldoende zijn om de kosten te dekken.

Veel bedrijven steunen de Hooglander met af en toe een actie of aanbieding, dat heeft de Hooglander, samen met de vaste kern, het afgelopen jaar in de lucht gehouden. Echter de vaste kern is te klein geworden. Er moet geld bij. Dat kan niet de bedoeling zijn, tenzij de Staatsloterij een flinke duit in het zakje doet…

Wij hebben gesproken over betaalde content, verenigingen betalen voor het plaatsen van de informatie. Verenigingen hebben daar geen geld voor, ook zij kampen met teruglopende ledenaantallen. Alle mogelijke Hooglandse adverteerders worden maandelijks gevraagd om een bijdrage te doen, echter ook zij vinden het voortbestaan van de Hooglander kennelijk niet (langer) in hun belang, behalve de bovengenoemde bedrijven, zij weten wel wat we bedoelen.

 

Bijzondere crowdfundingactie

 

Laatste strohalm… Crowdfunding

We hebben nog één idee, een goed idee, dat spreekt vanzelf, of toch twee…:

Plan 1:

Als nu ieder Hooglands gezin (en we schatten het aantal deelnemers laag in) een donatie gaat betalen van € 12,50, dan hebben we een aardig ‘potje’, waarmee de krant (ook zónder adverteerders) kan voortbestaan. We zullen het ‘potje’ dan in een stichting onderbrengen met een puur Hooglands bestuur en doorgaan op de weg die we al jaren bewandelen.

U krijgt de Hooglander dan thuisbezorgd

Plan 2 (een combinatie van beiden is wellicht beter):

Als 400 mensen jaarlijks € 50,- doneren, dan hebben we ongeveer evenveel in kas en is het voortbestaan van de Hooglander gegarandeerd op dezelfde wijze als bij plan 1. U krijgt de Hooglander dan ook thuisbezorgd

 

Houdt de Hooglander in de lucht! Doneer!

 

Vindt u ook dat de Hooglander moet blijven bestaan? Stuur dan een mail aan crowdfunding@een-goed-idee.nl en vermeld het bedrag dat u jaarlijks zou willen doneren (via een automatische incasso). Komen er voldoende reacties, die een zonnige toekomst gaan voorspellen, dan informeren we u over de verdere aanpak. Ons streven is dit idee binnen een tweetal maanden op te tuigen, zodat de maart editie veilig wordt gesteld.

 

Hooglander thuisbezorgd krijgen? Doneer!

Van nacht naar dag

Woensdag 11 december is de jaarlijkse herdenkingsavond van Uitvaartverzorging UVZ in Concordia waarin we onze dierbare gestorvenen herdenken.
De nabestaanden van dierbaren die het afgelopen jaar overleden hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen, maar iedereen is welkom.
Het thema van deze avond is ‘van nacht naar dag’ en de muzikale bijdrage komt van Paul Verschuur. De avond begint om 20.00 uur, maar u bent vanaf 19.30 uur welkom.

In verband met de catering ontvangen wij graag een bericht van uw komst vòòr 7 december via email: info@uitvaartverzorginguvz.nl of telefoon: 033-4648006.

%MCEPASTEBIN%

Concert Shantykoor

Op vrijdag 11 oktober a.s. geeft Shantykoor Ahoy haar jaarlijkse concert met als thema “van dit, van dat, van alles wat”,

Het wordt een mooie reis over de zeeën, met  mooie liedjes en gezellige meezingers over liefde en verdriet,  zee en water.

Het concert begint om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur en wordt gehouden in CONCORDIA, Kerklaan 3, Hoogland.

Kaarten euro 12,50 p.p. incl. consumptiebon vooraf te bestellen via amkaden@casema.nl of 06-406 024 12

Ook verkoop aan de zaal.

23e vuilruimactie Hoogland West

Afgelopen zaterdag is de jaarlijkse vuilruimactie in het buitengebied van Hoogland-West geweest. Het was alweer de 23e keer. Dit gebied wordt door de gemeente niet schoonhouden, vandaar dat de Flora- en Faunagroep Hoogland-West elk jaar een beroep op vrijwilligers doet.

Ook dit jaar werden er vier schoonmaakploegen geformeerd. De vier ploegen hebben de Coelhorsterweg, de Monseigneur van de Weteringstraat, de Oudeweg, de Zeldertseweg en een deel van de Bunschoterstraat opgeschoond.

Er werden vooral blikjes, flesjes en sigaretten- en snoepverpakkingen geprikt en geknepen. Daarnaast worden er bij de Bunschoterstraat al jaren veel fast food verpakkingen aangetroffen. Bijzondere vondsten van dit jaar waren een koepeltent, een grote stalen bladveer en een urn (zonder deksel). De hoeveelheid geruimde afval was wat minder dan voorgaande jaren (dit jaar 1,5 m3), vermoedelijk vanwege de hoge waterstand in de greppels.

 

Bijgevoegde foto is gemaakt door Timo Blom en in de albums ziet u alle foto's

Got talent...

Op zondagmiddag 6 oktober organiseren wij voor de 4de keer Martinus Verbindt. Dit jaar is ons thema: Talent … Voor dit evenement zijn wij op zoek naar grote en kleine TALENTEN: dus speel je gitaar, blaas je op een blokfluit, zing je operette (of opera), maak je kaarten, brei je tassen, borduur je merklappen, zing je de sterren van de hemel, schilder je de mooiste stillevens, fotografeer je alles wat je ogen zien, maak je de mooiste bloemstukken, figuurzaag je een poppenhuis in elkaar, spaar je postzegels of suikerzakjes, rolt je jojo van links naar rechts, dan willen wij je een “podium” geven. We gebruiken hiervoor de ruimtes in en rond de Martinuskerk in Hoogland. Het gaat om de prachtige centrale plek in het dorp, waar we ruimte genoeg hebben om al het TALENT te kunnen tonen. Geef je z.s.m. op via info@martinus-verbindt-hoogland.nl en stuur je naam, adres, leeftijd en je TALENT door. Wij nemen dan t.z.t. contact met je op.

Solo swingen... Ladies only!

Een tijd terug schreven wij een stukje over Jolanda Vriens in deze krant, over de solo dans cursussen, dei zij geeft. Inmiddels is ze een half jaar verder en heeft ze haar activiteiten  verplaatst naar de gymzaal in de Berkenschool. Ze heeft nu een vaste groep met enthousiaste en leergierige dames.

Hiernaast wil ze graag een nieuwe groep opstarten. Dan gaat ze verder met deze groep qua figuren en voor degene die het wil proberen een beginners groep oprichten.

Met name voor de nieuwe groep wil ze dames enthousiast krijgen

Op donderdag 18 april wil Jolanda starten met blok van 6 lessen

“Starters good old solo swingdans #ladies only” Van salsa tot swing en soul en samba, plezier staat voorop!

Tijd 20.30 tot 21.30, je kunt zo instromen. € 5,- voor een proefles en € 40,- voor 6 lessen. Informatie via mail: goodoldswing@outlook.com

Vuilruimactie Hoogland West

Zaterdag 23 maart organiseert de Flora- en Faunagroep Hoogland-West voor de 23e keer een vuilruimactie.

 

In Hoogland-West wordt veel gewandeld, gefietst en gejogd. Veel mensen hebben de recreatieve mogelijkheden van dit mooie buitengebied ontdekt. De Flora- Faunagroep Hoogland-West juicht dit van harte toe. Helaas is zwerfvuil de keerzijde van intensief gebruik. Naast dat zwerfvuil slecht is voor het milieu, ondergraaft het de charme van het gebied.

 

Om bovenstaande redenen organiseren de leden van de Flora- en Faunagroep Hoogland-West weer een vuilruimactie. Het zwerfvuil langs bermen en greppels van de Coelhorsterweg, Malesluispad (tot aan de fietsbrug), de Monseigneur van de Weteringstaat, de Oudeweg en een deel van de Bunschoterstraat zal worden geruimd. Bij deze schoonmaakactie hebben we veel handen nodig. We nodigen u van harte uit om te komen helpen. We zullen met groepjes het gebied doorkruisen en na afloop is er voor alle deelnemers koffie, thee en soep.

 

Voor prikkers, hesjes en vuilniszakken wordt gezorgd. Het enige dat u nodig heeft zijn werkhandschoenen, goed humeur en stevige schoenen. Wat het u oplevert: een plezierige tocht die iets meer dat 2 uur duurt, een frisse neus en, niet onbelangrijk, een schoon wandel- en fietsgebied.

 

Wij starten op Zaterdag 23 maart om 10.00 uur, aan de Coelhorsterweg 23 (de schuur naast Café De Plank) in Hoogland-West en de vuilruimactie eindigen rond 12.30.

 

Voor nadere informatie kunt u bellen met:

Dick Reef                    033-4802761

Eemschuumers op RTV Utrecht

RTV Utrecht neemt regelmatig filmpjes op over en met de Eemschuumers. Via onderstaande link kun je meekijken...

https://www.rtvutrecht.nl/embedded/RTV1845318/

25e Int. Hooglands Judotoernooi

Zondag 3 februari 2019 organiseert de Stichting Judo Activiteiten Hoogland voor de 25e en laatste keer het Internationaal Hooglands Judotoernooi. Het toernooi vindt ook dit jaar weer plaats in Sporthal de Bieshaar te Hoogland.

Na de opening om 09.00 uur zullen er op vijf wedstrijdmatten ruim 300 judoka’s in de leeftijdsgroepen -10 jaar, -12 jaar en -15 jaar strijden om de hoogste eer. Naast de ongeveer 30 judoka’s van Theo Meijer Sport Amersfoort en Leusden zullen er judoka’s uit Duitsland (Herborn) en heel Nederland op de mat verschijnen.

Na een dag vol spannende wedstrijden zal het toernooi rond 16.30 uur, na de laatste prijsuitreiking,  weer ten einde zijn.

Natuurlijk is zo’n groot Internationaal judotoernooi niet te organiseren zonder de vele clubvrijwilligers, JBN scheidsrechters, EHBO en sponsors. We zijn dan ook heel blij met onze trouwe sponsors, LSC Containers, Pannenkoekenhuys In den Gloeiende Gerrit, AVT Sneltransport en SHARK fit & vitaal. Daarnaast bedanken wij natuurlijk ook alle andere sponsors voor hun steun.

 

30 JAAR JUDO IN AMERSFOORT-NOORD

Afgelopen zondag, 13 januari 2019, was het precies 30 jaar geleden dat Ed van den Berg de eerste judolessen gaf aan de judoka’s in Hoogland/Amersfoort-Noord. Op vrijdag 13 januari 1989 werd er in verenigingsverband, onder de naam judovereniging Hoogland, met een klein groepje judoka’s (± 30) in Hoogland begonnen met het geven van judolessen aan de jeugd in de gymzaal van de Berkenschool in Hoogland. Omdat het ledenaantal (ondertussen al zo’n 250) bleef groeien verhuisde we in augustus 1992 naar de nieuwe sportzaal “de Dopheide” in Kattenbroek. Vanaf maart 1998 werd er in Nieuwland (Calveen) een eigen locatie gehuurd, waarin sportinstituut Hoogland werd begonnen. Momenteel, vanaf april 2016, wordt er nog steeds elke week zo’n 16 uur judoles gegeven bij Theo Meijer Sport Amersfoort op de Kosmonaut 8e in Nieuwland.

Ook op wedstrijdgebied met ruim 60 medailles op de Nederlandse Kampioenschappen met eigen opgeleide judoka’s (o.a. Jesper Smink, Bas van Empelen, Shareen Richardson) en als stimulerende, organiserende kracht achter diverse activiteiten, zoals o.a. het grote Internationale Hooglands Judotoernooi is het judo de afgelopen 30 jaar in Hoogland/Amersfoort-Noord mede door Ed van den Berg op de kaart gezet.

 

Voor meer informatie:    ed1.berg@ziggo.nl of 06-55885708

Band zoekt leden

Band “De Plafondvegers” zoekt enthousiaste leden.

 

De Hooglandse (blaas)band “De Plafondvegers” is een band die in 2009 is ontstaan en nu dus 10 jaar bestaat. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om geheel op eigen benen te kunnen staan. De tijd is nu rijp om méér naar buiten te treden. De afgelopen jaren heeft de band “De Plafondvegers” o.a. optredens verzorgd bij “De Eemschuumers”, concertjes bij de de Plank, optredens bij enkele verzorgingshuizen in de omgeving en ook bij BNNVara.

Wij zoeken nog enkele enthousiaste leden, spelend op diploma B-C nivo. Vooral enkele trombonisten, drummer/slagwerker en een grote trom-speler zijn gewenst. Ook voor de andere hieronder genoemde instrumenten kan worden gereageerd. Voorspelen behoort bij de procedure.

De band bestaat uit ca. 15 leden, vooral trompettisten, bugellisten, saxofonisten en euphoniumspelers. Wij hebben een eigen honk in Hoogland-west en (vooralsnog) wordt er geen contributie gevraagd. Wij repeteren vooral op de zaterdagavond, 20 – 22.00 uur en heel soms op een dinsdag- of woensdagavond. De over het algemeen jonge bandleden zijn vooral tussen de 16 – 32 jaar oud. Ook trekken de bandleden er 2 keer jaar een weekend op uit.

Is dit wat voor jou of wil jij meer informatie, neem dan contact op met dhr. E. van Hamersveld, edvh@hetnet.nl of 06-10603371. Postadres: Zevenhuizerstraat 94 Hoogland

 

Ook voor een optreden of serenade kan je met hem contact opnemen.

 

 

Enkele bandleden tijdens de 45ste herdenking van de annexatie van Hoogland, 31 december 2018.

Intocht Sinterklaas

Hallo lieve kinderen,

 

Jullie hebben het vast al gehoord: op zaterdag 17 november zal Sinterklaas voet aan wal zetten in Zaandijk en de Zaanse Schans. Na zijn intocht daar, zal hij gelijk doorrijden naar Hoogland; één van zijn favoriete plekjes in Nederland. En gelukkig kan Americo weer zijn gouden hoefijzers aantrekken, want die zijn vorige jaar weer teruggevonden.

Wat een paniek heeft dat vorig jaar veroorzaakt zeg! Maar gelukkig bezit Hoogland behoorlijk wat speurneuzen!

Op Kraailandhof zal vanaf 14 uur een mooi feestje gebouwd worden. Dit jaar is er een heuse pieten DJ dus je kunt Sinterklaas je beste dansmoves laten zien. Natuurlijk kun je ook in het bezit komen van je Pietendiploma. Trotseer het dak, gooi pakjes in de schoorsteen en maak een mooie pietenmuts. Aan het eind van de middag ben jij een echte Hulppiet!

 

In Spanje zijn we alle voorbereidingen aan het treffen voor een vlekkeloze tocht naar Nederland. Alles verloopt zonder problemen. Of toch niet?

Volg de voorbereidingen op Facebook en Instagram om van alles op de hoogte te blijven en tot zaterdag 17 november om 14 uur op Kraailandhof! De Sint wordt om 14.45 uur verwacht!

Over Land en Zee in concert

Vrijdag 16 november wordt Dorpshuis de Neng omgebouwd tot een heuse concertzaal voor een optreden van het Hooglands koor Over Land en Zee en het Spakenburgs Visserskoor.

Het Hooglands koor dat ruim 12 jaar bestaat, is een gemengd koor dat een mix van (oude) levensliederen en zeemansliederen zingt. Deze nummers worden meerstemmig ten gehore gebracht onder leiding van dirigent Frits Klostermann. De nummers klinken soms net even anders dan u gewend bent. Het koor wordt begeleid door 3 accordeonisten.

Het repertoire van het Spakenburgs koor, onder leiding van Cor Severijnse, bestaat voornamelijk uit zeemans- en vissersliedjes. Het motto van het koor luidt: “Het is geen feest als het visserskoor niet is geweest.” Ook deze avond zullen zij er alles aan doen om er een muzikaal feest van te maken.

De medewerkers en vrijwilligers van Dorpshuis de Neng zullen hun beste beentjes voor zetten om de avond in goede banen te leiden, opdat het de bezoekers aan niets zal ontbreken.  Wilt u bij voorkeur met de fiets of te voet komen, want de parkeerruimte bij de Neng is beperkt. Als u wel met de auto komt  U kunt de auto 260 meter verder parkeren op het terrein van de Eemruiters, Engweg 115, 3828 CJ Hoogland. Volg de aanwijzingen over het parkeren.

Aanvang van het concert : 19.30 uur

Kaarten zijn verkrijgbaar à €12,00 via de koorleden of rwtolboom@hotmail.com

 

www.hooglandskoor-overlandenzee.nl

53e Vogelshow in de Neng

 

Al 54 jaar houdt de vogelvereniging “De Sportkwekers” uit Hoogland zich bezig met het houden en kweken van kleur-, vorm- en postuurkanaries, hybriden, tropen, geoorloofde wildzangvogels en parkieten.

Momenteel telt de vereniging vijf en veertig leden.

Leden, voor wie het een lust voor het oog is en die elk moment van de dag, in welk jaargetijde dan ook, kunnen genieten van de bonte verenpracht, het gezang en het levendige en aktieve gedrag van vogels.

Voor hen is er elke dag weer iets nieuws te ontdekken en wat de vogels zelf betreft, ze voelen zich in hun beschermde wereldje bijzonder happy en laten dat ook duidelijk blijken.

Elk jaar weer worden honderdduizenden vogels in volières en kooien geboren.

Het is zelfs een vaststaand feit dat vogels in de volière een aanmerkelijk langer leven beschoren zijn dan hun soortgenoten in de vrije, maar o zo vaak vijandige en vervuilde natuur.

 

De leden van “De Sportkwekers” houden zich ondermeer van hun sport op de hoogte door maandbladen en maandelijkse bijeenkomsten van de vereniging.

Eenmaal per maand verschijnt het kleurrijke en interessante blad “Onze Vogels”, dat wordt uitgegeven door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, zijnde de overkoepelende organisatie waarbij “De Sportkwekers” is aangesloten.

Deze organisatie levert de standaardeisen, waaraan de verschillende wettelijk toegestane vogelsoorten, die gekweekt mogen worden, moeten voldoen.

Die eisen richten zich op kleur, tekening, formaat en houding van de vogels.

Er worden lezingen gehouden, diavoorstellingen georganiseerd, ervaringen uitgewisseld of er wordt gewoon gezellig met elkaar gebabbeld over alles en nog wat te maken heeft met vogels.

 

Maar het gehele jaar door houdt men toch de blik gericht op de jaarlijkse tentoonstelling, het jaarlijkse hoogtepunt van de vereniging.

De leden kunnen daarin meedingen naar ereprijzen met de door hen zelf gekweekte vogels.

 

Ruim 300  vogels worden er verwacht, welke stuk voor stuk door de vijf aanwezige Bondskeurmeesters zullen worden beoordeeld.

De keurmeesters die door de Bond zijn opgeleid en een op hoog niveau staand examen hebben afgelegd, beoordelen de vogels op de verschillende standaardeisen en geven daar punten voor.

Na de keuring worden de ingezonden vogels op een fraaie wijze opgesteld en kan een ieder ze bewonderen in Wijkcentrum “De Neng” te Hoogland.

 

De openingstijden zijn:

Vrijdag             9   november 2018                                           van 20.00 uur tot 22.00 uur

Zaterdag          10 november 2018                                          van 10.00 uur tot 17.00 uur

Zondag            11 november 2018                                           van 10.00 uur tot 16.00 uur

 

Op de tentoonstelling hoopt het bestuur van “De Sportkwekers” te kunnen laten zien wat met zorg en toewijding in deze hobby bereikt kan worden.

Voor vele mensen is deze hobby een nog totaal onbekende hobby.

Toch zal men na een bezoek aan deze tentoonstelling de indruk krijgen dat deze hobby voor velen wellicht mogelijkheden biedt.

 

De op de tentoonstelling aanwezige bestuursleden van de vereniging zijn graag bereid u alles te vertellen over deze prachtige hobby en op eventuele vragen een antwoord te geven.

 

Ook is er op de tentoonstelling gelegenheid om een vogel te kopen en kan men meedingen naar de vele mooie prijzen waarmee de tombola is gevuld.

 

Gelet op de belangstelling van het publiek in voorgaande jaren en het grote aantal vogels dat dit jaar weer tentoongesteld wordt, belooft het weer een groot succes te worden en is het zeker een bezoekje waard.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u telefonisch contact opnemen met: W.P. van Middelaar,

Telefoonnummer: 033-4801928.         

Hooglandse zijspantocht

Op zondag 9 september vond voor de vijftiende keer de Hooglandse zijspantocht voor mensen met een beperking plaats. Verzamelen bij café De Kolkrijst in Hoogland. Meer dan 25 zijspannen, squads en trikes, alsmede militaire jeeps, stonden te wachten

Op de foto’s er met een brede lach op (zie het fotoalbum). En dat was het doel van deze dag. Deze mensen een fijne dag bezorgen. De blijdschap is van de gezichten af te lezen. Tegen de klok van vieren arriveerde de stoet weer bij De Kolkrijst en werd er nog ‘even’ nagepraat. Het was weer een bijzonder gezellige dag. De glunderende bakkenisten met hun brede grijns hebben maar één vraag en die is:  “Volgend jaar weer, hè?“ En op zo’n vraag kan iedereen, na zo’n leuke dag, alleen maar positief antwoorden. Vandaar dat er op de tweede zondag van september, ieder jaar weer, de Hooglandse zijspantocht voor mensen met een beperking wordt gehouden. Met dank aan alle medewerkers.

Opgravingen Coelhorst naderen einde

De opgravingen in Coelhorst bij voormalig landhuis Couwenhoven naderen hun einde. Het fotoalbum (allemaal geschoten door Timo Blom) bevat redelijk unieke beelden van hoe er vroeger gebouwd werd. Zelfs de archeologen zijn soms verbaasd wat ze aantreffen. Op de laatste beelden in het fotoalbum heeft Timo iets bijzonders vastgelegd.

Dit zijn beelden van een zeer interessant onderwerp van het opbouwen van een kelder. Dit hadden de archeologen nog nooit eerder meegemaakt. Als je goed kijkt naar de foto's dan zie je de op bouw eerst een planken vloer daar op een balkenlaag, daarop weer een plankenvloer en dan werd er pas de kelder vloer op gebouwd die bestond weer uit 3 lagen steen, afgewerkt met esterikken tegels in een patroon met ge lazuurde tegels, daarop weer een laag gele stenen van een later datum...

Collecte Spierfonds

Van 9 t/m 15 september is de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds in Hoogland. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim 30.000 vrijwilligers gaan op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel van het fonds is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, het middel is wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties en de inzet van vele vrijwilligers. De collecte is één van de belangrijkste inkomstenbronnen.  

Steun de strijd tegen spierziekten en geef aan de collectant bij u in de buurt. Mist u de collectant? Doneren kan ook via de online collectebus van het fonds. Ga naar www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/collectebus en doneer een bedrag naar keuze.

Spierziekten

Er zijn 600 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, maar ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren. De spieren in een mensenlichaam sturen alles aan; lopen, zwaaien, lachen, ademen. Een ziekte die spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan.

 

Lees meer over het Prinses Beatrix Spierfonds op www.prinsesbeatrixspierfonds.nl.

Masterchef Hoogland 2018

Zondag 16 september vindt tijdens het Dorpsfeest Hoogland een unieke kookcompetitie plaats: Masterchef Hoogland 2018. Zes amateurkoks slijpen de koks-messen om met deze titel naar huis te gaan. De bekende kok Julius Jaspers van het TV programma Topchef begeleidt de kookchallenge en zal als jury de eindresultaten beoordelen.

Masterchef Hoogland 2018 is een kookwedstrijd waarbij de deelnemers gerechten bedenken met ingrediënten uit een black box. Ze weten vooraf dus niet waarmee ze gaan koken. Het bijzondere is dat de ingrediënten normaliter worden gezien als waste, restvoedsel. Door creatief te koken met waste, wordt voedselverspilling tegengegaan.

Doe mee met Masterchef Hoogland 2018

Er is nog plaats voor mensen die mee willen doen!

Mensen die meer willen weten en/of zich willen aanmelden kunnen contact opnemen met Matchpoint, Saskia van Dijk / s.vandijk@matchpointamersfoort.nl / 06 – 442 19 485

Voedselverspilling tegengaan

De kookwedstrijd is een onderdeel van Keibewust033: een initiatief van Matchpoint Zinvol zaken doen om bewustwording te creëren omtrent voedselverspilling in Amersfoort. Met de stand Keibewust033 Restifal en de kookwedstrijd wil Matchpoint in samenwerking met Rabobank Amersfoort Eemland mensen inspireren ook thuis in de eigen keuken minder eten weg te gooien. Rabobank Amersfoort Eemland is sponsor van Dorpsfeest Hoogland en wil tijdens dit evenement de krachten bundelen met Matchpoint Zinvol zaken doen om aandacht te vragen voor voedselverspilling.

Topchef kok Julius Jaspers

Julius Jaspers is kok, kookboekenschrijver, heeft 2 restaurants in Amsterdam en geeft kookles bij de Kookfabriek. Hij is bij het grote publiek vooral bekend als chefkok van de succesvolle televisieprogramma’s Topchef en Masterchef. Julius won voor zijn eerste Smart Cooking kookboek in 2003 de gouden garde.

Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling

Keibewust033 Restifal wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland Amersfoort, diverse bedrijven en het Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling van gemeente Amersfoort

Wordt vrijwilliger bij de Zonnebloem

Ons team bestaat uit 35 enthousiaste vrijwilligers. Gaat u/ ga jij daar ook aan meedoen?

- vindt u het leuk mensen te bezoeken, mooie contacten leggen, luisteren met gevoel voor doelgroep?

- vindt u het leuk om een uitstapje te organiseren?

- vindt u het leuk om een activiteit te begeleiden?

 

DAN BEN JE BIJ ONS AAN HET GOEDE ADRES!

De werkzaamheden als Zonnebloem vrijwilliger bij onze afdeling kunnen zijn:

- regelmatig uw gast(en) bezoeken

- begeleiden van afdelingsactiviteiten

- organiseren en coördineren van activiteiten

- loten verkopen

- bestuurswerk (bezoekwerk, communicatiewerkzaamheden e.d.)

 

Veel van onze activiteiten worden in commissies voorbereid.

Wij vragen u regelmatig een vergadering bij te wonen om contact te houden met de mede vrijwilligers

en bestuursleden.

Ook jongeren worden verzocht zich hiervoor te laten informeren en/of zich aan te melden.

Voor meer informatie: Secretariaat – Hanita Kreijne T 033-4804612 of E zonnebloem.hooglandnieuwland@gmail.com

Deelnemen bij de Zonnebloem bij u in de buurt

Een kopje koffie drinken, een fijn gesprek voeren, een wandeling, een fietstocht op de duo-fiets, een bibliotheek bezoek, een dierentuinbezoek, een cultureel bezoek of naar een concert.

Wat voor velen de gewoonste zaak van de wereld is, kan voor fysiek beperkten, zieken, gehandicapten, van jong tot oud, toch heel lastig zijn, met daarbij een kans op vereenzaming.

De vrijwilligers van de Zonnebloem bieden daarin uitkomst.

Zij brengen bijzondere ontmoetingen tot stand, waarbij gezelschap en persoonlijk contact centraal staan.

Ook bij u in de buurt zijn er vrijwilligers actief.

Indien u tot de doelgroep behoort en graag bezoek ontvangt of wilt deelnemen aan georganiseerde activiteiten, kunt u contact opnemen met:

De Zonnebloem afdeling Hoogland en Nieuwland     of        Zonnebloem Regio Amersfoort

Mw. J.M. Kreijne       tel. 033-4804612                                       Mw. B.M. Gerritse-van Ee       tel. 035- 6016537

Zonnebloem.hooglandnieuwland@gmail.com                       b.gerritse@hetnet.nl

https://www.zonnebloem.nl                                                  https://www.zonnebloem.nl/regio-eemland

                                                                                         

Het is noodzakelijk dat u zich zelf aanmeldt bij een plaatselijke afdeling in de regio Amersfoort.

In een persoonlijk gesprek bespreken we of u tot de doelgroep behoort, waarna u als deelnemer van harte welkom bent. Uw (jaarlijkse) donaties aan de landelijke vereniging De Zonnebloem in Breda staan apart van deelname bij de plaatselijke afdeling!